Wierer skidskytte. Partyn och kompisar intresserade Dorothea Wierer mer än idrotten

Dorothea Wierer, Italian female athlete at biathlon, at Winter olympics in Pyeongchang

Wierer skidskytte

Eller om hon dök upp för träning gjorde hon definitivt inte allt som var planerat. När Sverige äntligen har fått en åkare en den gula ledartröjan i Visma Ski Classics så har Emil Persson, Lager 157 Ski Team blivit sjuk och missar lördagens tävling La Diagonela i den schweiziska Engadin-dalen. Bakom tättrion gjorde Linn Persson ett strålande lopp och var länge med i striden om segern. Jag förstår inte de som klarar av att vara så professionella inom idrott, som till exempel Kaisa Mäkäräinen 32 år. Dorothea Wierer Corradini Italian: , German: ; born 3 April 1990 is an Italian competing in the.

Next

Dorothea Wierer, Italian female athlete at biathlon, at Winter olympics in Pyeongchang

Wierer skidskytte

Jag var rädd för de branta backarna så alpint var inget alternativ, säger Wierer i Sportlivs intervju. Alla förutom Vittozzi bor ett stenkast från arenan, och inte har förra säsongens världscuptvåa heller mer än en dryg timmes bilfärd fram. Emma Nilsson varvades och då får man inte fullfölja tävlingen. Ljudet från en röd sportbil bryter den rådande tystnaden. I världscupen blev det tre segrar och en historisk förstaplats i totalcupen — Italiens första genom tiderna. De svenska damerna, vars lag består av Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg, jagar nya medaljer under lördagen. Träning i grupp nyckelfaktor Klockan börjar närma sig nio på morgonen och övriga idrottare från det italienska skidskyttelandslaget börjar dyka upp på stadion.

Next

Wierer grejade precis Mäkäräinen

Wierer skidskytte

Mona Brorsson var 22:a, Emma Nilsson 43:a, medan Ingela Andersson slutade på 50:e plats. Mest glädjande för teamet var givetvis att veteranen Chris Jespersen äntligen lyckades att vinna en tävling i Visma Ski Classics. Damernas världscup i skidskytte har redan utvecklats sig till att bli en duell mellan två åkare: Kaisa Mäkäräinen reste sig och vann två raka i Pokljuka, men i dagens sprint i österrikiska Hochfilzen slog italienska Dorothea Wierer tillbaka och vann en mycket spännande duell med 0,6 sekunder! Och Simon Fourcade är snyggast av alla skidskyttar. Medan Wierer packar geväret och rullskidorna ur bilen berättar hon hur hon för 19 år sedan beslöt sig för att börja med skidskytte. She has won the first Italian to do so, including men and she has also won 2 disciplines cup, the and the. Precis innan start meddelar det italienska laget, som på förhand pekats ut som en av de stora medaljfavoriterna, att storstjärnan Dorothea Wierer struktis ur laget.

Next

Världscupen i skidskytte 2019/2020

Wierer skidskytte

Orden väller ur munnen och svaren följs ofta av ett hjärtligt skratt. Under träningarna sporras alla till att göra sitt bästa. Det handlade i det skedet om två träningar i veckan. Hanna har fortfarande en bit kvar till toppformen. Det finns en sprudlande energi i den här färggranna personligheten.

Next

Wierer grejade precis Mäkäräinen

Wierer skidskytte

Måste vi vänja oss vid att det i framtiden blir så här på skidtävlingar runt om? Både Wierer och Mäkäräinen sköt felfritt i liggande och båda fick en runda i stående. Men bommen i stående gjorde att den tjeckiska överraskningen Marketa Davidova kunde gå upp i ledningen inför spurtvarvet med några sekunders marginal till Dorothea Wierer. Jesper Nelin tog fyra placeringar och slutade 30:e, men han fick tåla totalt fyra straffrundor. Men när man kommer hit och har sällskap smakar det inte alls lika trä längre, säger Wierer. Wierer has won her first medal placing third in the together with , and at the in , which was the first ever medal for Italian women at the. Och bland herrarna fortsätter Johannes Thingnes Bø bara att vinna. Linn var mycket nöjd med insatsen, tangerat personbästa i världscupen jaktstarten i Holmenkollen i våras.

Next

Wierer och Bø vann jaktstarterna

Wierer skidskytte

Ett dimmoln lägger sig över stadion och gör att sikten på vallen blir avsevärt nedsatt. Partypinglan blev en seriöst satsande proffsidrottare. Att det kom framgång var viktigt och det gav styrka att fortsätta satsa och träna hårt. Linn Persson sköt 1+09 och slutade på en 30:e plats, drygt halvminuten efter Mona. Let´s talk english, säger hon överraskande efter att ha bytt några ord med en av huvudsponsorerna som kommit på plats för att förse stjärnan med ny pr-rekvisita.

Next