Vår staude instagram. Sådan tilplantes staudebedet, så du kan plukke smukke buketter • POV

Var Staude (@varstaude)

Vår staude instagram

Man får lyst til at plante alt det, der er på altid produktive Claus Dalbys vidunderlige fotografier fra skandinavernes haver. Kærminde og kærmindesøster — knaldblå blomster i april og maj, god i buketter, sol og halvskygge. Lige nu, her i pinsen, hvor det kolde forår endelig er lagt bag os, og vi kan komme i jorden, er det ganske udemærket at skabe et staudebed. Her er meget inspiration at hente. Sammen med spiseligt Mine stauder og pæne blomster står sammen med diverse spiseligt: Løvstikke, hjulkrone og purløg, der lige nu har flotte lilla blomster, som sagtens kan pynte på salater og i buketter.

Next

Var Staude (@varstaude)

Vår staude instagram

Pæoner er fantastiske — blomstrer i tre vidunderlige uger i maj-juni og så er det slut, skal stå i sol. Kattehale trives både i et sumpbed og et staudebed med en fugtbevarende jord, og den tiltrækker sommerfugle og andre insekter. For øyeblikket er hun rangert på 397. Hvis et staudebed er planlagt godt og tilplantet korrekt, behøver man næsten ikke at luge eller nappe ukrudt. Den røde astilben har såvidt begynt blomstringa men har lenge vært et blikkfang sammen med de røde rosene som den matcher perfekt.

Next

Var Staude (@varstaude)

Vår staude instagram

Det var et stedet, hvor jeg satte alle de planter, jeg indsamlede på grunden og forsøgte at holde liv i. Blomstene er lekkert røde og til forskjell fra de fleste av arten alunrot har den ikke spesielt dekorative blad. Tænk på, at der skal være noget som blomstrer hele sæsonen. Tidselkugle — står fra midt juli til september med flotte runde blå blomsterstande. Mit bed — det store staudebed — er endda slet ikke planlagt ordentligt.

Next

Hjemme hos Vår Staude

Vår staude instagram

Er der stauder, som er blevet for store? Vinca er den almindelige bunddække, der er stedsegrøn og har fine lilla blomster, skal holdes i ave. Noen av staudene har allerede blitt favoritter og passer perfekt der de står. Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Echinacea purpurea — eller purpursolhat, er tørketålende og fin i buketter. Med over 80 forskjellige stauder i hagen er det litt vanskelig å velge bare en staude.

Next

Hjemme hos Vår Staude

Vår staude instagram

Stokrose, nem og spiselig — skal have sol. Altså blev alle blomster og buske reddet. Man kommer ind i en vane med det, så det er helt naturligt og ikke besværligt. At fornemme jorden, planterne og vejret. Værsgo — kan læses uden reklamer, uden betalingsmur og uden at du bliver ringet ned af ivrige abonnementssælgere. Du har grønne fingre En læser ønsker sig noget nemt. Dette eksemplaret er kjøpt på planteloppemarked i området så sjansen skulle være stor for å lykkes denne gangen.

Next

Sådan tilplantes staudebedet, så du kan plukke smukke buketter • POV

Vår staude instagram

Mine høns er også glade for de grimme buske midt i bedet, som de bruger til at ligge under og sidste sommer var det favoritgemmested for æg. Stjerneskærm er nem og god i buketter. Man har brug for at kunne begå sig i et køkken og man har brug for at kunne noget i en have. Brunstorkenebb Geranium phaeum har små mørk purpur blomster med de lekreste små krøllete støvbærere. Og alle kan dyrke blomster — og stauder er blomster. Vi har også endel andre sorter storkenebb Geranium i hagen, de er alle fine på hver sin måte.

Next