Vaske bunadskjorte lin. Randi T: Bunadskjorte

Vask og stell av lin

Vaske bunadskjorte lin

Tørking: Alt med broderi og lign. Bløt flekken med vaskemiddel eller oppvaskmiddel noen minutter, før du vasker den i. Sammenlign et stort udvalg af varmetæppe tilbud og produkter fra vores forskellige butikker og læs anmeldelser for at. Skjorter av silke bør vaskes skånsomt. Vask forsiktig for hånd og skyll uten å sentrifugere. Før jeg startet å sy bunader hadde jeg en god utdannelse innen sying og brodering.

Next

Bunadskjorte herre, Rogaland i bomull m. broderi i lin

Vaske bunadskjorte lin

Her er en liten oversikt over hvordan du vasker blant annet lin , polyester, akryl og silke. Bør jeg uansett legge den i kaldt vann først, vil det bedre resultatet? Vask Gå over bunadsskjorta før den skal vaskes, og ta av flekker. Jeg har til min glede fått tak i irsk damaskduk i dobbel lin fra 1950, men jeg er temmelig «stresset» når jeg tenker på flekkene jeg vil få på den. Temaene dreier seg stort sett om mine interesser for blomster og planter - knytta til mat, medisin og helse, navn, arter, dyrking og stell samt kultur, kunst, mytologi, etymologi, folkeminne, litteratur, musikk, matematikk og haver hjemme og ute i den vide verden - og alt med utgangspunkt i den kunnskapen jeg har som kunst- og kulturformidler. Spesielt sammen med varmt vaskevann, vil dette være ødeleggende for linskjorter! Flekken blir som regel borte, men det kan bli en blå skjolde som går av i vask.

Next

Hvordan vaske og stryke bunadskjorten?

Vaske bunadskjorte lin

Før vask dynka jeg ved Vanish på de verste flekkene. Etter utallige is, kakestykker, pølser med sennep og ketshup, sekkeløp og lek er det fare for at bunaden eller bunadskjorta har fått noen flekker. Ingen bryder sig om at fryse, men i vort kolde nord kan det være vanskelig at undgå, når den kolde tid sætter ind. Vask alltid slik som den mest ømfintlige fiberen krever! Det er viktig at en ikke gnir! Mange bunadskjorter kan vaskes i maskin på program for håndvask. Alle typer vaskemidler kan brukes, men lin bør ikke gnikkes. Er skjorta fortsatt gul, heng den i sola! Vi anbefaler at broderte bunadsskjorter vaskes for hånd med et nøytralt vaskemiddel, f.

Next

Hvordan stryke bunadskjorte?

Vaske bunadskjorte lin

Den altså ikke masseprodusert, men sydd for å passe hver enkelt person. Både hun og Andresen anbefaler heller at du setter maskinen på finvask eller ullvask på 40 grader. En bunadskjorte i bomull tåler langt mer enn ei linskjorte, sier Bringsdal. Har du ønske om å pynte deg din egen bunad? Legg ting i lin som ikke farger i kaldt vann en stund før vask. Hvite bunadskjorter i lin eller bomull, og hvite broderier er det vanligste. Nr 35 er den som jeg har sydd med. De henges bort på vranga uten å strykes i plastpose med lufting inni bunadsposen av stoff.

Next

Vilt og vakkert: Vasking av bunadskorte

Vaske bunadskjorte lin

Ser ikke at det står et ord om skylling, men kun vasking med såpespon, deretter tørking. Det er viktig å gjøre dette før en vasker skjorta i såpevann. Gjør det samme med kragen, dersom den er gul i bretten. Posted in , , , and tagged with , , , ,. Har du en fin og kostbar skjorte som du ikke har veldig lyst til å bytte ut før du må så bør du istedet bruke det som heter Domestos fresh. Dette kan du forvente om du kjøper ferdig bunad: Hver bunad som lages blir sydd av fagfolk innen både søm og brodering, og hver eneste bunad blir sydd etter persjonlige mål.

Next

LENAS BUNAD

Vaske bunadskjorte lin

Men om du har en skjorte med broderier i silke eller ull bør du skal du ikke la dette ligge i vann ettersom fargene da kan flyte utover og gi et noe mer futuristisk preg enn ønskelig. Gjør dette en dag du er hjemme! For en del år siden kunne du kjøpe gamle damaskduker på auksjon for en slikk og ingenting. Melke- og fløteflekker legges i kaldt vann. Heldigvis tåler moulinégarnet du får kjøpt i dag høy temperatur. Etter utallige is, kakestykker, pølser med sennep og ketshup, sekkeløp og lek er det fare for at bunaden eller bunadskjorta har fått noen flekker. Ikke la festdagen bli ødelagt av stygge flekker.

Next