Sveriges starkaste man 2020. Fredrik Svensson (styrkelyftare)

Sveriges Starkaste Man 2019

Sveriges starkaste man 2020

Det säger en hel del om hur bra de svenska atleterna är. Sju tunnor från 18 till 25 kg skulle kastas över en 4,6 meter hög ribba. Annars var det en idel hyllningskör man hörde när man pratade med besökarna. I år testar vi ett nytt koncept där vi varje dag mellan 25-30 december kommer släppa en gren i taget. Jag försökte klämma mig fram i publikströmmen, men med tanke på min blygsamma framtoning och brist på vassa armbågar insåg att det inte var lönt att försöka gå den vanliga vägen. Det kanske låter som en självklarhet att topp-10 i landet bör klara 360 kg i marklyft, men för att förstå vilken skyhög nivå de svenska atleterna har, även internationellt sett, kan vi jämföra med vårt broderland i väst.

Next

Johannes Årsjö Official Website

Sveriges starkaste man 2020

Om han lyckas få upp marklyftet ännu mer kommer han vara väldigt farlig i fortsättningen. Ett par bottennoteringar i de statiska övningarna sänkte hans totalplacering, men hans prestationer i Arm over arm och Farmers Walk var verkligen minnesvärda. Nedzmin har profilerat sig som en av världens bästa marklyftare, inte minst när han lyfte 440 kg och blev delad trea i Deadlift World Championships 2019. Cim Johansson — 5 st på 23,57 sek 8. På fyra grenar hade konstapeln bara förlorat en enda poäng, och såg därför ut att kunna ta en promenadseger.

Next

Strongman

Sveriges starkaste man 2020

Den här gången var han någon centimeter från att klara 450 kg i marklyft, och om han håller sig skadefri lär femhundringen ligga löst inom några år. Fram till fyra års ålder bodde han med familjen i skogen två mil utanför. Årsjö är niofaldig vinnare av tävlingen 2009—2017 och är tillsammans med den som vunnit tävlingen flest gånger. Marcus Yngvesson — 5 st på 50,02 sek 9. Årsjö höll i ungdomen på med flera idrotter såsom , och. Vi visste på förhand att årets final skulle bli jobbig för Fredrik Svensson. Nedzmin Ambeskovic — 33,5 p 6.

Next

Johannes Årsjö Official Website

Sveriges starkaste man 2020

En väldigt värdig guldmedaljör helt enkelt. Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Fredrik Johansson — 38,81 sek 3. Tyvärr högg det till i ryggen när han värmde upp på 330 kg, och han kunde inte göra annat än att besviket tacka för sig innan den första grenen ens hade börjat. In recent years, has continued to maintain Sweden's top position on the international scene with numerous podium finishes at major international contests. Greppfantomen Cim Johansson var först ut. Nedzmin Ambeskovic behöver bli lite jämnare för att kunna utmana om guldet ordentligt, men han har tagit ett stort kliv när det kommer till de rörliga momenten.

Next

Fredrik Svensson (styrkelyftare)

Sveriges starkaste man 2020

Gustav Stonegård — 5 st på 15,64 sek 7. Fredrik Svensson — 21 p Sveriges Starkaste Man 2019 bjöd på minnesvärda rekordförsök, rafflande dueller och kämpainsatser utan dess like. Sex stenar vägandes från 120 kg till 190 kg skulle lastas upp på plattformar som var från 170 cm till 130 cm höga, och grenen var utformad som en pargren. Den första grenen var som sagt marklyft för max. Detta innebär inte att vem som helst kan vara med för vikterna är bara marginellt lättare. Han hade en väldig otur med grenvalet, och han lyckades inte få ut det han kan i marklyftet som är den grenen han brukar kunna plocka bra poäng i.

Next

SVERIGES STARKASTE MAN 2019 (HELA FINALEN!)

Sveriges starkaste man 2020

Johan Espenkrona — 5 st på 44,06 sek 5. Året efter deltog han i flera internationella strongmantävlingar och kvalificerade sig bland annat för. Snopet blev det som det blev, och Daniel fick finna sig i att se tävlingen från avbytarbänken istället för att vara med och kämpa mot de andra finalisterna. Han fick kasta om flera tunnor och förlorade mycket tid. En tunna slungades för långt åt sidan mot läktarplatserna, och någon annan tunna kastades rakt in i plakatet vid ribban. En om möjligt ännu större prestation än hans insats i Farmers Walk.

Next

Strength athletics in Sweden

Sveriges starkaste man 2020

Martin Forsmark hittade en bra rytm och fick med sig tio reps för en andraplats. Hur bra han hade varit om han kom till start utan skador kan man bara spekulera i, men att han skulle varit en pallkandidat är nog ingen högoddsare ändå. Nu får han glädjas över sitt eminenta 400-kiloslyft i marklyftet. Efter gymnasiestudierna genomförde Årsjö vid P 18 som. Martin Forsmark lyfte 415 kg för att hålla Ståhlberg bakom sig och tackade sedan för sig. Andreas Ståhlberg gjorde en kanontävling där han hade lite stolpe ut i vissa grenar. Johan Espenkrona — 7 st på 27,00 sek 4.

Next

Johannes Årsjö Official Website

Sveriges starkaste man 2020

Vi kan konstatera att man aldrig kan räkna bort den skånska skäggmurveln! Det var över 2000 personer på plats och en riktig kamp! Men vi tar det från början… Finalen av Sveriges Starkaste Man 2019 hölls i Solnahallen, som vanligt under Tyngres flagg. Sweden struggled through the 1980s and early 1990s until the arrival of in 1995. Dessa vikter är placerade på en ställning som inte rör sig i sidled. Johan Espenkrona var som väntat väldigt bra och knep tredjeplatsen. Andreas Ståhlberg — 14,10 m 3.

Next