Spansk vattenhund. Om Rasen

Fakta om Spansk vattenhund

Spansk vattenhund

De färger som är godkända är svart, brun och vit i olika nyanser och ifall den ska vara tvåfärgad så måste vit vara en utav dessa två färgerna. Övrigt Rasen är tidigt smidig och har en mycket god kroppsmedvetenhet, detta varar livet ut. Det är dessutom inte hållbart att man lämnar valpen helt ensam under det första året. Vill du ha en avelshund, berätta det. Rasen har samarbetsförmåga och självförtroende och intresse av att vara sin ägare till lags. Alla dessa uppgifter har utökats i det moderna samhället, så nu hjälper hundarna polisen finna narkotika vid gränskontrollerna, den letar bomber och hjälper räddningsmanskapet vid katastrofer.

Next

Att Köpa Valp

Spansk vattenhund

Pälsen är luftigt lockig som kort och bildar som lång korkskruvsaktiga lockar eller filtaktiga snören. Rasen har funnits i Sverige sedan år 1997. Sierra är den sydliga varianten från som främst varit vallhund för. Marismeno kallas hundarna från sumpmarkerna, och kommer från regionerna kring Huelva, Sevilla och Donana nationalpark. Se gärna youtube-klippet, där Semlon uttrycker som glädje över den nya apan: Semlon är mycket lättlärd och älskar att få utmaningar.

Next

Om Rasen

Spansk vattenhund

Dessa hundar är lojala, lydig, kärleksfull och tillgiven, vilket gör utmärkta husdjur och följeslagare lika. Pälsen ska vara lockig med ullig pälsstruktur. Han tror alla om gott och anstränger sig för att förstå vad som förväntas av honom. Ibland måste den klippas, hur ofta beror på om man vill ha en kort- eller långhårig hund. Den är anpassningsbar och livlig.

Next

Portugisisk Vattenhund

Spansk vattenhund

Karaktären är trogen, lydig, glad, ivrig, modig. Rasen fäller inte och kräver ingen daglig pälsvård. Dessutom är han en underbar hund att träffa och umgås med. Internationellt finns det vattenhundar som arbetar som blindhundar och narkotikahundar. Rasbeskrivningen från 1999 begränsar pälsens utställningslängd till 3—12 cm. Han är mycket social och har vuxit upp tillsammans med en jämnårig pojke och hans kompisar. Här delar jag med mig av min erfarenhet och dom kunskaper jag har fått under mina år som ägare till mina Perro De Agua Espanol, eller som vi kallas i Sverige… Spansk Vattenhund.

Next

Allt om rasen: Spanska vattenhund

Spansk vattenhund

Dessa aktiva och atletisk hundar kräver stora mängder daglig motion och utrymme att köra och spela. . Övrigt Rasen är tidigt smidig och har en mycket god kroppsmedvetenhet, detta varar livet ut. Dra en pulka på vintern är lika roligt som att bada på sommaren, en stilla promenad eller en snabb cykeltur likaså. De ska vara pigga och verka krya. För övrigt bör man kontrollera att håret mellan trampdynorna inte filtas ihop av smuts och grus.

Next

Fakta om Spansk vattenhund

Spansk vattenhund

Generellt sett så har den spanska vattenhunden ett gott hälsotillstånd och ifall den ska användas för avel så måste den vara fri från höftledsdysplasi samt ha ett godkänt sköldkörtelprov. Rasen skall vara atletiskt byggd med väl utvecklad muskulatur från regelbunden motion. Man kan således känna sig trygg i sällskap med en vattenhund, då den inte skulle tillåta någon av familjens medlemmar att komma till skada. Motivation Vad man aldrig får glömma är rasens mångåriga historia. Spansk vattenhund är en lättlärd hundras som är snabba, viga och som tål både värme och kyla utmärkt och med den Spanska vattenhundens karaktär som är trogen, lydig, glad, ivrig och dessutom en fantastisk familjehund. Den uppfattas av rasentusiaster som mycket intelligent, då den snabbt kan genomskåda ditt och andras beteende. Rekommenderad maximal pälslängd på utställning är 12 cm 15 cm om locken dras ut och minst 3 cm för att bedöma lockarnas kvalitet…Valpar föds alltid med lockig päls.

Next

Fakta om Spansk vattenhund

Spansk vattenhund

Vakten finns i blodet, vilket måste hållas i styr då hunden annars kan få för sig att vakta inte bara husse och matte på parkbänken, utan resten av parken också. Den spanska Water Dog har en stark instinkt att valla och ibland unna sig en god jakt. Den spanska Water Dog måste vara kopplad eller ordentligt hela tiden när de vistas utomhus. Helhetsintryck: Rasen skall vara rustik, välproportionerlig av medelvikt , lång- skallig, tämligen långsträckt, med harmoniska former och vacker helhet. Ibland kan detta vara en fördel eftersom man som ägare till en Spansk vattenhund inte behöver vara lika orolig som andra hundägare att hunden ska hoppa upp och förstöra andras kläder.

Next