Pusse bunadsølv. Sølvpuss

Tid for å pusse bunadsølv igjen

Pusse bunadsølv

Unngå å bruka stålbolle slik at du ikkje lagar riper på sølvet. Før du legger bort søljene dine er det lurt å pusse bort alle fingermerker. La vere å ta på sølvet — det lagar flekker — men tørk det godt på eit handkle eller med ein hårtørkar. Gode råd om pussing og oppbevaring av Bunadsølv fra Gullsmed Rydeng. Men å pusse bunadssølvet kan være en utfordring: man er både redd for å gjøre noe galt samtidig som at det er mange små, ulike deler som skal pusses. Ønsker du å tørke søljene raskt, kan du bruke en hårføner, tipser Nautvik.

Next

Hvordan pusse bunadsølv: Slik pusser du sølvet

Pusse bunadsølv

Holder meg til håndpuss fra nå av. Sola skrev: Har noen prøvd det på Telesølv? Oppbevaring For at bunadsølvet ditt skal halda seg fint over tid, må du oppbevara det tørt i ein syrefri og lufttett plastpose eller stoffpose. Silverdip kan i utgangspunktet brukast på alle typar sølv — Men ver spesielt forsiktig med sølv som er oksidert, forgylt eller gamalforgylt. Dette skal nemleg ikkje skal vera så blankt, og treng dermed ikkje å pussast like ofte som kvitt og forgylt sølv. Milla skrev: Eddik spiser ikke opp sølvet. Dersom du ønsker at sølvet skal bli ekstra blankt, kan du gå over det med en tannbørste før tørk.

Next

Tid for å pusse bunadsølv igjen

Pusse bunadsølv

Da er det ingen vei tilbake enn å legge nytt sølvbelegg på, forteller Nautvik og legger til: — Den verste feilen du kan gjøre med et vannbad med Zalo og salmiakk er at det ikke blir rent. Om du berre skal pussa beltespennet kan du laga deg eit pussebrett som i praksis fungerer på same måte som pussebrettet til knappar. Les også: Aldri mer oppvask og sølvpuss? Få bunadsølvet ditt til å skinne med disse eksperttipsene. Årsaka er gjerne at festa for hals-søljer og knappar, er halve sølvkuler som er uthola. Erik skrev: Jeg har drikkebrikker i sølvplett. Trenger sølvet mer inngående rens må du bruke sølvpuss. Der kan dei blant anna sjekka at den faktisk er laga i sølv og kan gje deg råd om korleis den skal behandlast.

Next

Lises hjertgleder: Puss av bunadsølv.

Pusse bunadsølv

Kjøp en pusseklut beregnet på sølvpuss. Skinnende blankt, renslig, lettvint og raskt. Då vil den fine oksideringseffekten forsvinne. Hvor mye arbeid du skal legge i pussingen av sølvet kommer an på hva du gjorde med søljene etter fjorårets feiring, forteller hun. Hei jeg har tjukt hår til litt over skuldrene og håret mitt blir fett etter en. I den velfylte, verkstaden i Ulsteinvik der ein oval arbeidsbenk, eit stort utval knipetenger, luper, plastflasker og ein utslagsvask er nokre av ingrediensane, vender gullsmed Arild Waage ei vakker bunadsølje mellom fingrane.

Next

Lises hjertgleder: Puss av bunadsølv.

Pusse bunadsølv

For løs mage og oppkast er det effektivt å ta 2 ts potetmel i et gl. Kjerringråd på nett Nettet er fylt med tips og kjerringråd når det kommer til hvordan du kan og bør pusse bunadsølvet ditt. Bruk heller ein sølv-pusseklut og gni knappen rein. Du treng ein god pusseklut og eit tynt, stivt pappstykke som kan beskytta bunaden medan du pussar. Fyll ein plastbolle med lunka vatn, nokre dråpar Zalo og 1 ts salmiakk for kvar liter vatn. Legg deretter sølvet oppi, og du vil umiddelbart se at det blir blank! Den andre er at hjelpen du trenger, finner du her.

Next

Alt om pussing av bunadsølv

Pusse bunadsølv

Helene skrev: Legg aluminiumsfolie i bunnen av vasken. Finnes det noe annet jeg kan bruke? Hvis du ikke har bunad eller hvis den har blitt litt for trang siden i fjor, kan du gå for en Det er mye som skal huskes på før den store dagen. Da får du skinnende sølvtøy — blank og fint uten mye jobb. Den var veldig oksidert og ganske vanskelig å pusse for hånd, så jeg tenkte å prøve en lettere metode. . Ikkje bruk sølvpuss med slipemiddel. Jeg har veldig vanskeligheter med å sove hos andre fordi da har jeg ikke med ra.

Next

Dei beste pusse

Pusse bunadsølv

Ikke alt bunadsølv skal være det - som for eksempel Telemarksølvet som skal være litt oksidert - altså mørkt i kriker og kroker, fortsetter han. Det er et kjent scenario for veldig mange: Klokken er 07. Men en ting er sikkert: Zalo, vann og salmiakk passer til alle typer sølv uten å. Det finnes utallige typer sølvpuss , og det kan være vanskelig å vite hvilket som. Lykke til med sølvpussinga og håpar du får fine festdagar med bunad og blenkjande bunadsølv! Hvert år kommer nasjonaldagen like brått på.

Next