Patent shoferi i kosoves ne gjermani 2020. 1 janar: Gjermania njeh patent shoferin e Serbise

Detaje të reja rreth njohjes së patentë shoferit kosovarë në vendet e BE

Patent shoferi i kosoves ne gjermani 2020

Emigrantët shqiptarë në këtë vend kanë kohë që presin njohjen e lejes së drejtimit të automjeteve, por kjo procedurë mund te zgjasë disa vite deri sa të hyjë tërësisht në fuqi. E vërtet jo pak vetë e përmbushën këtë ëndërr. Redaksia e mban të drejtën për mosbotimin dhe moskthminin e dorëshkrimeve, fotografive apo materialeve të tjera të dërguara. Cdo shfrytëzim dhe riprodhim i tyre pa lejen e albinfo. Çfarëdo kundërveprimi në këtë drejtim do të bëhet subjekt i procedurave përkatëse. Flitet për një shifër që ka arritur rreth 100 mijë njerëzve. Deri më tani kanë filluar negociatat vetëm me Italinë dhe me Maqedoninë.

Next

Shoferëve kosovarë u duhet patentë e veçantë për të udhëtuar jashtë vendit (Video)

Patent shoferi i kosoves ne gjermani 2020

Andaj, ambasadori i Shqipërisë dhe ai i Kosovës patën ndërmarrë një tjetër nismë duke i kërkuar qeverisë gjermane që të paktën gjuha shqipe të jetë një prej gjuhëve të provimit. Anila Shuka: Për momentin jo: sepse numri i shqiptarëve nuk është aq i madh sa ta justifikojë përkthimin e provimit në shqip. Materialet dhe informacionet mund të kopjohen, të shtypen dhe të përdoren por vetëm pas referimit të qartë të burimit të Portalit Indeksonline, në përputhje me kushtet e përdorimit. Në muajin shtator të vitit të kaluar, Kosova e kishte dorëzua formularin e plotësor të aplikimit për njohje të patentë shoferëve në Gjermani. Por ambasadorët e kanë bërë të tyren dhe i kanë kërkuar para ca kohësh në një nismë të përbashkët qeverisë gjermane që ndërkohë të fusë edhe shqipen te gjuhët e provimit. Për të mësuar më shumë Top Channel ka kontaktuar me korrespondenten e Deutsche Welles në Berlin, Anila Shuka. Në një zonë ku kufizimi ishte 50 kilometra në orë, ai ngau makinën me 95 kilometra në orë.

Next

Gjermania do të njoh patent shoferët e Kosovës

Patent shoferi i kosoves ne gjermani 2020

Pas dakordimit të grupeve të punës në këtë rast marrëveshja negociohet në mes të zyrtarëve të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Kosovës dhe zyrtarëve të Ministrisë për Infrastrukturë dhe Transport të Italisë , draft marrëveshja përpilohet në gjuhët zyrtare të të dyja shteteve dhe bëhet gati për nënshkrim nga Ministrat relevant të të dyja vendeve. Deri në arritjen e marrëveshjes bilaterale, patent shoferët e konfiskuara nga policia italiane e të dërguara në Konsullatën në Romë mund të tërhiqen personalisht cdo ditë pune, mund të delegohet ndonjë familjar përmes fletëautorizimit apo mund të dërgohet në adresë të Konsullatës në Romë zarfi i parapaguar bashkë me adresen e marrësit adresa e juaj dhe kopja e një dokumenti identifikues të Republikës së Kosovës në mënyrë që patenta të mund t'ju dërgohet me postë. Ministrisë së punëve të brendhsme iu është kumtuar se nga pala gjermane procedura është në përfundim e sipër për arritjen e marrveshjes mes Gjermanisë dhe Sërbisë rreth njohjes së përbashkët të patentëve për vozitje, si dhe nënshkrimi i kësaj marrëveshje pritet në fillim të vitit 2017. Për shembull Agjencia Gjermane e Punës dha nga janari deri në shtator 2017, 22. Për ta shfrytëzuar materialin e këtij portali, obligoheni t'i pranoni Kushtet e përdorimit.

Next

Rregullat/ Si mund të përfitoni një vizë pune për Gjermani

Patent shoferi i kosoves ne gjermani 2020

Shërbimet Konsullore - Frankfurt Konsullata e Republikës së Kosovës në Frankfurt am Main Drejtuesi i misionit konsullor: Fatmire Musliu , Konsulle e Përgjithshme Email : Adresa Rudolfstraße 13-17 60327 Frankfurt am Main Gjermani Të dhënat kontaktuese Nr. Emigrantët shqiptarë në Gjermani, kanë kohë që presin njohjen e lejes së drejtimit të automjeteve, por siç ka mësuar Deutsche Welle ky proces do të zgjasë disa vjet. Edhe Italia ka të njëjtën procedurë. Në vazhdim ju informojmë më gjerësisht rreth procesit të arritjes së marrëveshjes bilaterale dhe ku ndodhemi në këtë proces në raport me Italinë: Për njohjen reciproke të patent shoferëve kërkohet marrëveshje bilaterale në mes të dy Qeverive. Një këshillë të mirë për studentë mund të merrni në faqen: , ku do të keni ndërthurjen e katër komponentave kryesore ndihmëse: shpejtësinë, seriozitetin, suksesin dhe çmim të arsyeshëm. Autobusit iu ndalua vazhdimi i rrugës tutje për shkak se kishte edhe defekte serioze.

Next

Shërbimet Konsullore

Patent shoferi i kosoves ne gjermani 2020

Marrja e miratimit provizor paraprak tanimë nuk bëhet nga punëdhënësi, por në një procedurë të brendshme sektori i vizës e merr atë tek Agjencia e Punës. Ky njoftim ka bërë që kohëve të fundit te shumë qytetarë të ngjallë interesime tejet të shumta. Për tre shoferët dhe për firmën e autobusit janë iniciuar procedura përkatëse të procedurës administrative, ose gjithsej 5000 euro gjobë. Poashtu doli se edhe shoferët e tjerë nuk e kishin drejtuar fare autobusin gjatë rrugëtimit nga Peja për në Gjermani. Numri i shtetasve të Maqedonisë të cilët jetojnë dhe punojnë në Gjermani viteve të fundit është rritur dukshëm. Ndërkohë, nga Ministria e Punëve të Brendshme thonë se procedura për nënshkrimin e Deklaratës së Përbashkët me qëllim të njohjes së patentave të shoferëve mes Maqedonisë dhe Gjermanisë ende është në zhvillim e sipër. Kjo është bazamenti i kontrollit dhe që fillimisht tingëllon shumë tmerrshëm.

Next

Gjermani, provimet për patentë

Patent shoferi i kosoves ne gjermani 2020

I dyshuari që u identifikua vetëm si Hasan B. Parapërgaditja mund të realizohet në shumë mënyra, varet se si ju vetë ndiheni në situatë të caktuar dhe se çfarë tipi jeni ju. Anila Shuka: Njohja e lejeve të drejtimit të automjeteve, ose siç quhet ndryshe,patentat, ka disa etapa verifikimi. Gjatë kontrollimit, fillimisht shoferi kishte thënë se ishin dy veta që bënin punën e shoferit në këtë autobus. Por Hajdari thotë se marrja e lejes së vozitjes në Gjermani duke nisur testet nga e para, është shpenzim i madh financiar por edhe ngarkesë kohore dhe njëkohësisht pengesë për realizimin e obligimeve profesianale dhe private, raporton Televizioni 21 në Shkup, përcjell albinfo. Patentë shoferët ndërkombëtarë parashihet të lëshohen nga Ministria e Punëve të Brendshme.

Next

Detaje të reja rreth njohjes së patentë shoferit kosovarë në vendet e BE

Patent shoferi i kosoves ne gjermani 2020

Inspektorët e kontrollit poashtu panë se në diagramin e shënimeve mungonin 1 mijë e 200 kilometra raporton Blickaktuell. Ai ia ka dalë të fusë dokumentet e kërkuara. Ky portal u themelua më 1 Gusht 2016, me qëllim që të bëhet një medium i besueshëm, i pa-anshëm politikisht, i pavarur dhe duke synuar gjithmonë që me ndershmëri të zhvillojë detyrën e një mediumi të dashur për lexuesin shqiptar. Tani një kërkesë e tillë ka arritur në tryezën e specialistëve dhe më 4 dhjetor, ambasadori i Kosovës, thotë se do të marrin një përgjigje. Vendi i punës në Gjermani pret, por edhe sa? Verifikimi i kohës së ngasjes dhe të pushimit solli në konstatimin se autobusi kishte udhëtuar gjithsej 31 orë. .

Next