Mm nedbør i snø. Minimalt med snø, men mykje bakels!

Varslar nytt uvêr:

Mm nedbør i snø

Begrunnelse for at veien forblir vinterstengt er at kostnadene ved å holde den åpen anses som for høye, og fylkesutvalget ser seg per dags dato ikke i stand til å ta disse kostnadene. Været var til dels ustabilt i august, men den siste uken var det tørt og mye pent vær. I høyfjellet vil nedbøren komme som snø, så skal du kjøre over Valdresflya anbefaler vi vinterdekk ettersom det kan bli vanskelige kjøreforhold med temperaturer på omkring 0 grader. Skiføre på natursnø i terrenget på Beitostølen 965 moh minst 25 cm i snødybde - vinteren 2017 Til tross for en snøfattig og mild vinter, var det faktisk skiføre på natursnø i sammenhengende syv måneder når Valdresflya tas med i beregningen. Bratt terreng gir betre drenering enn flate marker.

Next

Nedbør

Mm nedbør i snø

Motsett har mange regionar i og lite nedbør, og dermed lite snø, trass i den bitre kulden. Det var mye sol i påsken 2012, men været var skiftende. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2020 © Møre-Nytt. Den laveste temperaturen i påsken 2012 var -12,6 grader målt den stjerneklare natten til påskeaften, lørdag 7. För att nederbörd ska bildas krävs luftfuktighet, kondensationskärnor och avkylning.

Next

BERGFEX

Mm nedbør i snø

Totalt falt det 120 mm regn i august, og det tilsvarer 143 % av nedbørnormalen. Vi ønsker alle en riktig god høstferie - velkommen til fjells! Ein djupt snølag kan derimot presse seg så mykje saman at tettleiken om lag blir 50 %, særleg seint på våren. De resterende døgnene i påsken var vårdøgn. Fjellet er spesielt flott om høsten med store kontraster, med vakre farger i naturen og gjerne nysnø på de høyeste fjelltoppene. Om det er skya vêr, som kjem det mykje tilbakestråling i form av varme frå skylaget.

Next

Nedbør

Mm nedbør i snø

Ellers var det gjennomgående rolige vindforhold. Til sammen falt det 43 cm snø på Beitostølen i oktober fordelt på syv døgn, henholdsvis 11. For første gang siden værstasjonen ble opprettet i 2010 ble det registrert dager i februar med mindre enn 25 cm i snødybde - altså ikke skiføre i terrenget. Ein kan til dømes nytta , , eller for å koma seg fort fram på snø, men desse kan like gjerne nyttast til fornøying. I neste uke ser det ut til å bli kaldere igjen. Det falt mye nedbør i oktober, og totalt ble det registrert 102 mm. Snøværet avga ikke mye snø, men det kom såpass at bakken ble hvit.

Next

I april kom det ingen nedbør i Aurland

Mm nedbør i snø

Snøen må smeltast Når nedbøren kjem som snø, må snøen smeltast før ein måler nedbørmengda. An optional heating element is available for operation in all seasons snow and ice. Temperatur og fuktighetsforhold i atmosfæren har betydning for hvordan disse krystallene dannes og blir seende ut. Utsikt innover Jotunheimen fra Gravolskampen 1281 moh i kveldslys. Vi må tilbake til 2012 for å finne en større snødybde i desember.

Next

Nedbørmåler

Mm nedbør i snø

Me ser ikkje noko vinterleg og kaldt vêr i næraste framtid, seier Gislefoss. Det er en perfekt tid for å lage en snømann, drikke varm sjokolade, og ha snøball-krig. Nattetemperaturen kan nærme seg null grader i dei indre stroka, seier statsmeteorolog Per Egil Haga. I påsken 2011 var det kun én dag med skiføre minst 25 cm i snødybde. Det var det eneste døgnet med temperaturer på 10 grader eller høyere denne måneden. Begerkrystall er ein uvanleg variasjon av snøkrystall.

Next