Miina maasola lapset. Miina Äkkijyrkkä

Miina Maasolan leski Antti Mikkola: oli kertoa Miinan kuolemasta

Miina maasola lapset

Maasola ajoi henkilöautollaan yksin Virtain suunnasta, kun hänen autonsa yhtäkkiä lähti rajuun liirtoon oikea kylki edellä. Vuotta myöhemmin syntyi tytär, ja kolme vuotta myöhemmin poika. Toisessa pöydässä oli istunut joku vakavanoloinen mies. Päiväkirjat ja mekot löytyivät, kun Antti menetyksensä keskellä järjesti elämäänsä siivoamalla perusteellisesti kaikki kodin kaapit. Hän soitti Miinan ystäville ja kertoi onnettomuudesta. Anttia lämmitti se myötätunnon määrä, mitä hän ja lapset saivat kokea hädän hetkellä.

Next

Miina Maasolan Antti

Miina maasola lapset

Talvi oli muutenkin erikoinen, täysin lumeton. Vuonna 85 -ensi-iltaa vietettiin suureellisesti Tampere-talossa, ja näyttelijöiden saapuminen punaiselle matolle esitettiin muiden kaupunkien elokuvateattereissa suorana lähetyksenä. Lasten muistojen vaaliminen on kuitenkin tärkeä osa surutyötä. Mitkä kuunnelmat jäivät erityisesti sinun mieleesi? Kuten eivät tee Schuminkaan kohdalla. Olinkin tosi iloinen, kun minua pyydettiin elokuvan Elluksi. Tietoinen työskentely itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen parissa lujittaa itsetuntoa. Haaveilen sellaisten ominaisuuksien vaalimisesta ja säilyttämisestä.

Next

Miina Maasolan leski Ylellä: kertominen oli kova

Miina maasola lapset

Huolehtiessaan muista surevista hän piti itseään koossa. Ne olivat kieltämättä täysin kohtuuttomia, vaikka Miina oli muusani. Hän oli sellainen kaikki heti -tyyppi, vei voimaallaan eteenpäin muitakin. Miinasta en muuta sano, kuin että erikoinen persoona ja vaan näköjään lehmiä vaan taiteessaan. Mikkolaa on koskettanut syvästi myös F1-kuski Michael Schumacherin lasketteluonnettomuus oman vaimon auto-onnettomuuden jälkeen. Mutta eihän meidän sukupolven miehillä ole sitä ongelmaa, että vaimon poistuessa täytyisi yhtäkkiä opetella käyttämään pesukonetta tai imuria. Kun kinkkua on sulateltu raikkaassa talvisäässä, on hyvästi aikaa syventyä Elävän arkiston runsaaseen tarjontaan, josta tammikuussakin löytyy paljon tietoa ja viihdykettä.

Next

Miina Maasola

Miina maasola lapset

Nykyaikana, jolloin avoliitot ovat yleisiä, äitiyslomat pitkiä ja lapsilla oikeus päivähoitoon, on vaikea käsittää ongelman suuruutta. Puoli vuotta puolisonsa kuoleman jälkeen Antti vaikuttaa analyyttiseltä ja rauhalliselta. Kirjan harjoituksissa rakennetaan toiminnallisilla tavoilla eri-ikäisten itsetuntemus- ja vuorovaikutustaitoja. Antin vanhemmat asuvat lähellä ja auttavat lastenhoidossa paljon, kuten myös Miinan isä ja äiti. Sosialidemokraattinen Työläisnaisliitto otti asian omakseen ja antoi kodin pohjarahastoon 5000 mk vuonna 1930.

Next

Miina Maasolan Antti

Miina maasola lapset

Posti- ja lennätinlaitoksen matkassa tutustutaan Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan pitäjiin ja postitoimintaan 1970-luvun alussa. Jokainen lapsi on pelastettava elämälle, kiteytti Miina Sillanpää kuvatessaan ensikotien toiminta-ajatusta. Pohjanmaa tulvineen, jokineen, järvineen ja merenrantoineen. Näytelmillä on erilaiset loput eri teattereissa. Antilta taas tulee kahteenkin teatteriin erilaisilla loppuratkaisuilla varustettu näytelmä Ei voi auttaa, sori. Olen tehnyt 13 vuoden matkan, kun olen käynyt läpi kaikki tavarat ja laatikot.

Next

Miina Äkkijyrkkä

Miina maasola lapset

Monet ystävät halusivat tulla tervehtimään häntä sairaalaan. Tällöin lapsi joutui palvelemaan isäntäänsä 21 vuoden ikään saakka ilman korvausta. Myös elatusapuriidat olivat hänelle raskaita. Puolison kuoltua Mikkola pyrki pääsemään kaikista edesmenneen vaimon tavaroista mahdollisimman nopeasti eroon. Moni mies ei olisi pysynyt Miinan vauhdissa mukana. Joskus tulevaisuudessa, sitten kun aika tuntuu oikealta, Antti kapuaa ullakolle ja viikkaa esiin Miinan hienot ensi-iltamekot, jotka hän halusi säilyttää tyttärelleen Wilhelmiinalle. Edistystä ei ole tapahtunut parempaan tai huonompaan suuntaan.

Next