Jan helge andersen nytt navn. Baneheia murders

EHiN: Jon Helge Andersen

Jan helge andersen nytt navn

Nå har jeg sittet 14 år i fengsel, det er lenge. Han går ikke innom Viggo Kristiansen da han går ut den 19. Kristiansen hevder at hans meddømte kamerat, Jan Helge Andersen, var alene om drapene. Finnes det noen som helst grunn til å tro at Andersen snakker sant om sine egne overgrep? Hanssens referat fra rettssaken i Dagbladet. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter. Fem ganger tidligere har Gjenopptakelseskommisjonen og Høyesterett avvist begjæringene.

Next

VG Logo

Jan helge andersen nytt navn

X» i saken som hadde vært «med på voldtekt og drap». Technical evidence from Viggo Kristiansen's phone provides him with a reasonably certain at the time of murder. In May 2000, the local police said their main theory was that they were most likely facing two perpetrators, who had meticulously planned the murders in advance, due to the difficulties a single perpetrator would face in controlling both girls. Gudjonsson, nemlig at det opprinnelig var politiet selv som overfor Andersen lanserte tanken om at Viggo Kristiansen var hovedmannen bak drapene og at Andersen selv dermed nærmest var å regne som et slags offer i saken. Noen eksempler og forskningsbaserte mottiltak. » Ordføreren i Kristiansand, Bjørg Wallevik, uttalte nedslått til Dagbladet at det bare var å innse «at vi lever i et samfunn hvor trygghet ikke kan garanteres».

Next

Baneheia murders

Jan helge andersen nytt navn

Additional 5 people heard or saw relevant activity that also positioned the time of murders to happen between 20. Baneheia-dømte Jan Helge Andersen 33 klarer ikke la være å tenke på det han har gjort. Altså er det, når vi vurderer hvorvidt Andersens forklaring står til troende, naturlig å begynne med å undersøke hvilke endringer Andersen gjorde i sin forklaring og av hvilke grunner. Likevel kunne ingen huske å ha sett sykkelen. Jeg kan ikke si at jeg finner det urimelig når Jahr betegner dette som «et oppsiktsvekkende skritt» fra politiets side, idet han påpeker at man her ikke akkurat legger til rette for en fri forklaring.

Next

EHiN: Jon Helge Andersen

Jan helge andersen nytt navn

I så fall ville dette ha tydet på at tiltalte ikke sa sannheten. Sjødin mener at det da vil være umulig for kommisjonen å avvise en gjenopptakelse av saken. Sjokket ble raskt forvandlet til raseri: Hvilken samvittighetsløs forbryter kunne finne på å gjøre noe slikt? Byretten domfelte altså Kristiansen til tross for at den ikke kunne forklare mobilbeviset, hvilket etter mitt syn gjør det tvilsomt at beviskravet var oppfylt i denne dommen. Viggo Kristiansens psykolog: I boken skriver Jahr at familien likte å være på hytta og jakte, men Berit Andersen hevder at de ikke har eid et annet våpen enn en salongrifle som de brukte til å skyte på blink. De erfarne eksperten på avhør og gjerningsmannsprofilering er rystet over avhørsmetodene norsk politi brukte i denne saken. Kristiansen fikk 21 års forvaring, Andersen fikk 19 års fengsel.

Next

Baneheia

Jan helge andersen nytt navn

Andersen was released January 2015. Ett av problemene med den fortellingen retten la til grunn, hvor både Andersen og Kristiansen ble sagt å stå bak drapene, har nemlig hele tiden vært at drapsmetoden i begge tilfeller var svært lik. Hvorfor skriver han ikke om alle vitnene som har sett Jan Helge og Viggo sammen? I løpet av denne kommer det ellers frem to andre uoverensstemmelser: Andersen bommer på ruten han og Kristiansen skal ha fulgt opp til åstedet, og har ellers ingen forklaring på hvordan det kan ha seg at de to døde jentene ble funnet iført hverandres klær. Jahr avdekker at etterforskerne stadig forsøkte å tilpasse Andersens forklaring til nye funn som ble gjort i saken. Hvorfor tror den på ham når han sier at han ble truet på livet til å forgripe seg på den yngste jenta? Det endrer likevel ikke det faktum at dette var en helt nødvendig bok å skrive, og at jeg er overbevist — basert på bevisbildet — at vi står overfor det som kanskje er Norges groveste justismord. Grunnen til at de to domfelte var i politiets søkelys, var at de ofte var blitt observert sammen i Baneheia-området, gjerne iført militærklær. Sannheten er at det var en grønn anorakk, kjøpt på en sportsbutikk i Danmark.

Next

Folk

Jan helge andersen nytt navn

Jeg vet det vil komme reaksjoner fra noen, og det er bare noe jeg må håndtere og leve med». After briefly arguing over who was going to kill the remaining child, Andersen proceeded to stab Sørstrønen once in the neck, also severing her , while Kristiansen was holding her arms and legs. Flere vitner har observert ham alene. Ingen av dem forteller at de har observert Kristiansens veldig påfallende sykkel ved bommen. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene. Man kan legge merke til at retten aldri hadde og heller ikke hevdet å ha noe teknisk bevis som knyttet Kristiansen direkte til åstedet, slik politiet uriktig hadde sagt offentlig forut for den første rettssaken.

Next

Tre nye vitner i Baneheia

Jan helge andersen nytt navn

I år blir velferdsteknologi et eget temaspor på konferansen for første gang, og jeg kan love at vi sammen med partnere skal vise frem gode eksempler på at velferdsteknologi både virker, og har et utrolig lovende potensiale. Han hadde følt at det sto om livet, og hadde derfor gått med på å gjøre som Kristiansen sa, hvorpå han kort berørte jenten i skrittet med sin uerigerte penis. Dersom Andersen skulle ha forklart disse skadene ville det ha medført betydelige endringer av hans fortelling fra åstedet, og ville ha reist en hel rekke hittil uadresserte spørsmål med hensyn til hvem som gjorde hva, når, og hvorfor Andersen ikke grep inn om det nå var riktig som han påstår at han ikke personlig hadde noe ønske om å skade de fornærmede. Ikke desto mindre har det i senere tid dukket opp en hel del informasjon som peker i retning av at domfellelsen av ham skjedde på sviktende grunnlag. Det er riktignok sannsynlig at Bente Mevåg ved Rettsmedisinsk institutt har vært klar over dette resultatet, men opplysningen ble ikke formidlet til retten. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst. Rektoren på Høgskolen i Bergen kalte velferdsteknologi for frihetsteknologi — og det likte jeg godt.

Next