Indrefilet elg. Elgkjøtt partering på riktig måte

partering av storfe

Indrefilet elg

De trenger kun noen få minutter. Min store hobby er å ta bilder og å lage mat, så denne bloggen bruker jeg for å dele gode øyeblikk med deg! Ovnen settes litt høyere, men ikke mye høyere 70 grader holder. Så dette er bakdelen med denne type røyking, du må være der heile tida. Reinsdyrfilet med stekt sopp og smlk-Indrefilet av lam, rein og elg-Indrefilet-MatPrat. Til seks personer trenger du: 1. Settes i ovnen på 200 grader i 45-60 min. Vann ut pannen som kalkunfileten har ligget og sil kraften over sausen.

Next

Helstekt indrefilet av elg med portvinsaus

Indrefilet elg

Er potetene store, kan du skru opp temperaturen til 175 grader mens kjøttet hviler. Det ingen visste var at det var hestekjøtt, avslører Hellstrøm. Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive kjøttstykke på hesten. Beklager at bildet av middagstallerkenen ikke er av de beste, men gjestene var klar rundt bordet, og jeg var altfor sulten : Jeg kjøpte alle ingrediensene på Rema 1000. La sausen koke inn til ca halvparten. Ein annen metode, som faren min brukte på fisk, var å sette et gammelt kjøleskap på paller.

Next

Thereses hverdag og fest: Indrefilet i leirgryte

Indrefilet elg

P4s matekspert Christer Berens serverer elg ytrefilet med potetmos og-tro det eller ei-posesaus Har lyst lage carpaccio av elg indrefilet, noen gode oppskrifter der ute 6. Beklager hvis jeg kupper tråden, det er ikke meningen. Kjent i vårt hjem som Annis spesial! Stekes ved 180 grader i 8 - 10 min, avkjøles på rist. I tillegg til alt innen reinkjtt lagerfrer vi fileter fra hjort, elg, springbukk og villsvin 28. Koketid er avhengig av størrelse på grønnsakene.

Next

Helstekt indrefilet av elg

Indrefilet elg

Eidskog Akevitt ´n, Eidskog pils´n på fat, Eidskog Øl´n på flasker er alt laget med råvarer fra Eidskog. Sånne tråder trenger vi mer av. Stek aspargesbønner og kantarell eller sopp i skiver som tilbehør til indrefilet av elg. La steken hvile i ca 10-15 minutter mens du koker grønnsaker, fullfører sausen og ser over poteter. Fordelen med denne typen røyking, er at den er ganske effektiv. Elgfilet: La fileten ligge fremme på benken og bli temperert før den stekes. Her er et bilde av eldhuset mitt, som dere ser, så er dette ikkje så veldig stort.

Next

Elgkjøtt

Indrefilet elg

Nå kan fileten hvile under aluminiumsfolie og et håndkle eller to oppå til isolasjon, om du vil. Det blei litt smått, for det meste blei heilt eller delvis varmrøykt. Øver på å leve i nuet, er lykkeligst når jeg har folk jeg er glad i rundt meg, og ser på ukjente som venner jeg enda ikke har blitt kjent med. Om du ikke har kjøkkenmaskin med bakeutstyr, eller kakesprøyte kan disse rulles ut. Edit: Beklager Mauser at jeg kjørte på litt fiskeprat i tråden din, du får prøve å se gjennom fingra med det.

Next

MatPrat: Hvordan steke hel filet av storfe

Indrefilet elg

Testfyra i går og da endte jeg opp på 26-27 grader i røykhuset og det må vel være bra. Oppå stavene ligg heile store biter med flesk bacon. Er det fremdeles noen sukkerklumper, vil de smelte etter hvert som sausen koker inn. Brukar helst einer når eg røyker fisk, spesielt røyking av ørret og laks, det sett ei flott spiss på det. En annen metode som er veldig enkel er røyking i pipa på huset, dette har jeg ikke prøvd selv men fikk smake laks i sommer, som var røkt i pipa på bolighuset.

Next

Elgkjøtt partering på riktig måte

Indrefilet elg

Har du god tid kan du gjerne steke den ved 125 °C i ca. Husker med gru første gongen eg skulle lage sommerkoteletter midt på vinteren i ein Abu. Jeg serverer hvitløksgratinerte poteter til, og de krever minst 1 time i ovn, så da må jo elgen bare ligge og hvile i mens. Men det viktigaste med røyking er, at røykehuset, må være et stykke unna huset ditt. Elgkjøttet kan gjerne ha ligget litt ute før steking, slik at det ikke er så kaldt.

Next