Hvordan feste tråder strikking. Dobbeltstrikk

Bytte nøste ved strikking

Hvordan feste tråder strikking

Så nå bor altså Benedicte, Ingrid, Morten og Øyvind andre steder enn her. Jeg holder trådenden foran tråden jeg strikker med, og tar pinnen annenhver gang under og over tråden. Lykke til, og god strikkekveld! Hvis du strikker veldig løst eller veldig stramt kan du øke hvis stramt eller minke hvis løst pinnestørrelsen. Lag eventuelt dusker i endene. Hvis jeg ikke minnes feil sydde jeg kanpphullsting for hånd over sårkantene. Stinglengde på ca 1,5, vidden på den samme. Hun jobber i Nøstebarn Trondheim og har tidligere gjesteblogget for oss.

Next

Tips og triks: Hvordan lage din første genser!

Hvordan feste tråder strikking

Det er flere måter å gjøre det på, men her er en metode: Så da skal du som sagt legge opp de 11 maskene som er markert på bildet over. Jeg har allerede strikket halskanten. Og slik ser det ut når man har sydd et lite stykke. For en stakkars nybegynner kunne det av og til nesten like gjerne vært et helt annet språk. Har du flere masker enn det som er oppgitt så strikker du stramt, har du færre masker enn det som er oppgitt så strikker du løst. Håper at jeg svarte på spørsmålet ditt og at du ble litt klokere. Nå har du 22 masker på pinnene.

Next

Wenches hobbyblogg...: Monteringsarbeid

Hvordan feste tråder strikking

Dra ut «sidesnurrene» med hånden til du har rettet alle ut og får en fin snor. I min oppskrift står det at jeg skal plukke opp i hver maske men hoppe over hver 4. Når jeg kommer ned til merket vrir jeg genseren og syr et par ganger frem og tilbake på tvers av maskene for å gjøre det sterkere. Da skal den ha en fin avsluttet topp! Det er litt vanskelig å følge mønsteret med det samme, men det blir lettere ettersom mønsteret «skrider frem» — som det så fint heter. Enkelt fortalt så splitter man endene og fletter trådene i hverandre. Orket ikke tenke kreativt, kun klassisk.

Next

KREATIVTROM: Slik monterer jeg armene på en strikka genser

Hvordan feste tråder strikking

Men gudskjelov treffer vi dem alle sammen rett som det er. Jeg har sydd belegg blomstrete bomullsstoff på en jakke en gang favorittjakken fanatrøyen som jeg så vidt viste i innlegget på 1. Ser du den siste videoen med hvordan strikke med 5 pinner, merk deg at her strikkes det rett hele tiden rundt. Dette er det samme som strikkefastheten. Du skal strikke to masker rett, de neste to vrangt, de neste deretter igjen rett — osv.

Next

KREATIVTROM: Slik monterer jeg armene på en strikka genser

Hvordan feste tråder strikking

Du får nå en rundstrikket snor. Vel, disse 44 maskene er på én pinne, så nå er det tid for å fordele de over på 4 pinner. Hvis du fortsatt lurer på noe må du bare spørre - ingen spørsmål er dumme:- Tusen takk for at du delte dette. Ved anledning skal jeg utvide og vise det i praksis. I dag er nok hele kommunens befolkning enig om at vi har en av de flotteste skulpturene i hele landet.

Next

Slik avslutter du strikking

Hvordan feste tråder strikking

Hvis du skal sy sammen oppe på skuldrene, kan du felle av før du syr i armene. Sidesøm Hvis du har strikket en genser eller lignende i glattstrikk og skal sy sammen i sidene er en sidesøm det enkleste og peneste du kan bruke. Det er viktig å konsentrere seg ganske mye på akkurat denne biten av arbeidet. Så når alle maskene er plukket opp, så ligger liksom nøstet igjen på motsatt side av der du startet å plukke opp maskene. Jeg gjør alt fra strikking og hekling til scrapping og foto til matlaging og baking.

Next

Montering av nancykofte

Hvordan feste tråder strikking

Vår erfaring er at det er mye bedre å ta opp igjen hvis du finner feil, enn å fortsette arbeidet. Når du har tvinnet en stund, kan du slakke litt på tråden og se om den gir en god tvinn, eller om du vil tvinne litt mer. Dette gjør du ved å følge trådene som de ligger på baksiden av arbeidet. Men jeg har alltid strikket stolpene i samme pinne som vrangbordene på de få tingene jeg har laget, og det har blitt fint, i hvertfall. Nå skal du sy oppover langs rettmaskene istedenfor sidelengs som på de andre måtene å feste tråder.

Next