Hellige steder i hinduismen. Steder, kunst, tekster og bønn/meditasjon Flashcards

Rle

Hellige steder i hinduismen

Ritualer : Nogle hinduer tager et bad før solopgang og bøn. Siden han ikke var et jordisk vesen fantes det ikke levninger som kunne vises fram, og Sankt Mikael ble vanligvis æret i kirker som ble bygget på høytliggende steder, siden han da kom nærmere himmelen. Ganges, Ma Ganga, er den viktigste av de sju mest hellige elvene i India Du kan lese mer om de hellige dyr av hinduisme her. Hans hustru er , velstandens og fremgangens gudinne. Det finnes også klosterordener, spesielt innen -tradisjonen.

Next

Hinduismen

Hellige steder i hinduismen

Her deltager selve guden Krishna, fordi kampen gælder genoprettelsen af den guddommelige orden og ret, dharma. For til tross for at det er litt merkelig, kan det også være slående vakkert. Mange av hinduismens retninger har enkelte grunnleggende forestillinger til felles med de øvrige indiske religionene. Giften fra en indisk cobra angriper nervesystemet og frer til paralyse og hjerte-og ndedrettssvikt Sauebndene m tvinges til gjete dyrene sine eller gjerde dem inn. Man regner med ti slike avataraer i ulike skikkelser; de fire første har dyreskikkelse.

Next

Hinduismens hellige skrifter

Hellige steder i hinduismen

De er ikke møtesteder for hinduene, slik det er for kristendommen,jødedommen,islam og buddhismen. Det er ikke alle guder som har instrument men Shiva har f. Guden Vishnu sees nederst til venstre. For på den dag hvilede Gud efter sin skaberhandling, hedder det i skabelsesfortællingen i 1. Tusenvis av hinduer er her sammen med meg, med ett formål for øyet: Renselse. Hovedtårnet ligger over det innerste «morslivshuset», og hele byggverket ligger gjerne på en plattform som har samme grunnplan som selve tempelet.

Next

Hellige Dyr I India

Hellige steder i hinduismen

Andre steder, som for eksempel steinene i Stonehenge som ble reist av menneskene i den yngre steinalder, blir til en urokkelig del av landskapet — gjenstander som vekker mer nysgjerrighet enn aktelse. Noen av de viktige rommene er et stort rom med buddha stauter som brukes til forsamlingsrom og et meditasjonsom der de kommer og mediterer. Gift med gudinden Lakshmi Skønheds og kærlighedsgudinde. Hinduismen er en mosaikk av tradisjoner og har ikke noe sentrum eller noen sentral organisasjon, men er et mangfold på alle måter, også på det læremessige plan. Som et sultent rovdyr brøler det mens flammene slikker oppover mot nattehimmelen. I hinduismen er kyr hellige dyr som ikke skal spises, og i islam er det ikke tillatt spise svinekjtt 5.

Next

Steder, kunst, tekster og bønn/meditasjon Flashcards

Hellige steder i hinduismen

Selv om nå er inne i en dramatisk urbaniseringsperiode, bor fortsatt mer enn halvparten av Indias befolkning i landsbyer, og landsbysamfunnet kan vise til en ubrutt kontinuitet tilbake til den første jordbrukskulturen. Om morgenen blir guden, representert ved gudestatuen, vekket og vasket, og det blir satt frem et måltid. Dermed er Bhagavadgita den måske vigtigste forudsætning for to af de, i Indien, vigtigste retninger inden for yoga: karmayoga, handlingens yoga og bhaktiyoga, hengivelsens yoga. Verdens hellige elv skaper liv og ønsker velkommen de døde. Det er ikke forhøyet, slik at alle må gå ned for å komme inn, og den er omsluttet av hellig vann. Begge disse fortellingene står sentralt i hinduismen og er dramatisert i tv-serier, skuespill, dans og sang.

Next

Hinduisme

Hellige steder i hinduismen

Byen har ikke hellig status som Mekka, men i forbindelse med pilgrimsfærden besøges Medina også ofte. Tempelbjerget er en plads der er bygget oven på en høj i øst Jerusalem. Denne Buddhaen er ikke den historiske Buddha, men den fremtidige som kalles Maitreya. Purana-tekstene spilte antakelig en viktig rolle i overtakelse av lokale religiøse tradisjoner og i utbredelsen av pilegrimstradisjoner, det vil si i spredningen av brahmanenes rituelle tradisjoner til store deler av India. I buddhismen er dharma navnet på lære. Det er en kraft, der både betyder velsignelse, men også kan være farlig og destruktiv, hvis man kommer den for nær. India er det hellige landet for dem som tilhører denne religionen.

Next

Hellige skrifter i hinduismen

Hellige steder i hinduismen

Hver gang trues av demoniske krefter, griper Vishnu eller Krishna inn og gjenoppretter den gode orden gjennom en «nedstigning». I er hinduismen den dominerende religionen, og den omfatter rundt 80 prosent av befolkningen på 1,4 milliarder. Sånn er det bare med hellige steder. Blant de eldste er Udayagiri i Gwalior fra 400-tallet evt. Midt i hjertet av riket lå den innmurte byen Angkor Thom, som skal ha vært verdens mest folkerike by på 1100-tallet, med rundt én million innbyggere. Narkomaner lever i uvidenhed, men de er ikke de eneste det gælder om at varierer dette forhold for alle har det mere eller mindre. Pilgrimmene bader i floden for at rense urenheder og den dårlige karma væk.

Next