Garanti begagnad bil. Köpt en bil hos bilhandlare med 3 månaders garanti, vad gäller?

Köpa av bilhandlare

Garanti begagnad bil

Hos oss på Bilia gör vi det tryggt och enkelt att köpa och äga en begagnad bil genom bra billån, garantier, försäkring och serviceabonnemang. Att häva betyder att bilfirman tar tillbaka bilen och att du får pengarna tillbaka. Utifrån detta kan du sedan begränsa din sökning till rätt segment. Varje bil är noggrant kontrollerad och säljs alltid med en omfattande 12-månadersgaranti. Du har inte alls samma skydd om du köper av en privatperson.

Next

10 råd inför ett köp av begagnad bil

Garanti begagnad bil

Vad du pratar om ovan är reklamationsrätten och den är helt fristående från ev. Köper du exempelvis en väldigt billig bil så kan du räkna med att det finns fel på den bilen och därför blir det svårare för dig att hävda din reklamationsrätt än om du exempelvis köpt en bil för 200 000 kronor. Se till att du får med dig ett ex av varudeklarationen vid köpet. Givetvis kan det finnas garantier som följer bilen när den säljs vidare, men för att veta det måste man kolla villkoren för garantin. Serviceboken ska vara stämplad och mätarställning ska vara ifylld vid varje gjord service.

Next

Köpa av bilhandlare

Garanti begagnad bil

Först när den har godkänts av handlaren blir beställningen bindande för både säljare och köpare. Reklamera bilen Reklamationstiden är tre år, enligt konsumentköplagen. Men det är upp till var och en att själv välja vad man ska spendera sina pengar på o med det sagt så dömer jag ingen här. Reklamationsrätten gäller även begagnade varor och det är korrekt att det finns en sexmånadersregel, men det du påstår är inte helt rätt. Se även till att alla handlingar följer med bilen såsom kontrakt, garantisedel, instruktionsbok och registreringsbevis. Om fabriksgarantin fortfarande gäller kan konsumenten kräva att garantigivaren ansvarar för felet i enlighet med garantivillkoren.

Next

Fel på bilen efter köp av bilhandlare

Garanti begagnad bil

Alla bilar med MaxiTrygg har genomgått Bilias kvalitetstest innan de bjuds ut till försäljning. Bytesrätt i 30 dagar Även med alla garantier i världen kan det hända att man som bilköpare drabbas av tveksamhet dagarna efter köpet. Ålder pris och körsträcka är exempel på saker som påverkar vad du kan förvänta dig av bilen. I en eventuell konfliktsituation gällande garantin kan konsumenten vända sig till den riksomfattande konsumentrådgivningen eller lämna in ett klagomål till konsumenttvistenämnden. När det är dags att skriva kontrakt finns det ett standardavtal som är framtaget av Motorbranschens Riksförbund och Konsumentverket, detta är ett avtal som grundas ur konsumentköplagen och som är tvingande till konsumentens fördel. Vagnskadegaranti Vagnskadegarantin du får vid köpet av en ny bil gäller i tre år från det datum bilen registrerats. Allt handlar om att tjäna mer pengar, o köper man en ny bil i dagens läge så blir man tyvärr ganska så grundlurad på allt för mycket pengar.

Next

Bilgarantier

Garanti begagnad bil

Köparen måste först informera garantigivaren om felet. Fråga: Jag köpte en begagnad bil för 150. Garanti på bilen När du köper bil är det en fördel om du får en garanti. Det här gäller både nya och begagnade bilar. Det här kan bli extra viktigt då du köper en fabriksny bil och leveransdagen ligger relativt långt bort i tiden.

Next

Plusgaranti

Garanti begagnad bil

Det finns en branschöverenskommelse som reglerar kostnaderna för avbeställning. Kostnaderna ökar i regel ju närmare leveransdagen du kommer. Uppgifterna i varudeklarationen avser bilens skick vid säljtillfället och bygger på provkörning och kontroll av bilens kondition och säkerhet. Se helst till att få den testad av någon branschkunnig person. Säljaren ansvarar också för sådant som klassas som fel, även om han eller hon inte var medveten om dem. Garantin Extra Trygg ingår på begagnade bilar som är max 5 år gammal räknat från första registreringsdagen och har gått mindre än 10 000 mil.

Next