Foreca sää joensuu. 15 vuorokauden ennuste Joensuu

Kuukausiennuste

Foreca sää joensuu

Tiistain vastaisena yönä ja tiistaina aamulla föhn-tuuli on tuonut Suomeen erittäin lämmintä ilmaa. Aamulla pilvistä ja Kainuussa paikoin lumisateita, päivällä poutaa ja rakoilua pilvipeitteessä. Tiistaina paikallisia lumisateita tulee suuressa osassa maata pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Terminen talvi ei ole vielä alkanut etelässä eikä osassa länttä. Säätilastojen mukaan tammi-helmikuun vaihteessa päivän ylimmät lämpötilat ovat pakkasella lähes koko maassa paikoin Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Next

Sää Suomeen ja ulkomaille

Foreca sää joensuu

Lauhoja talvia on kuitenkin ollut viime vuosina muitakin. Pysyvä lumi puolestaan on tähän aikaan yleensä jo koko maassa. Etelässä ajankohdan keskimääräinen ylin lämpötila vertailukaudella 1981—2010 on -6…0 astetta, maan keskiosassa -8…-2 astetta ja pohjoisessa -10…-6 astetta. Gloria-myrsky näkyy kuitenkin tavanomaista runsaampina sateina Espanjan ja Ranskan Välimeren puoleisilla rannikoilla. Tammikuun viimeinen ja helmikuun ensimmäinen viikko ovat puolestaan koko Suomessa keskimääräistä sateisempia.

Next

Sää Suomeen ja ulkomaille

Foreca sää joensuu

Ensi viikolla eteläisen Euroopan korkeapaine on hieman tätä viikkoa etelämpänä. Lähipäivien sää Lauantaina suuressa osassa maata on poutaa ja melko selkeää. Lämpötila on maan etelä- ja länsiosassa nollassa tai vähän plussalla, itärajalla sekä Oulun seudulla pakkasta on n. Vuonna 2016 terminen kevät puolestaan alkoi jo tammikuun lopussa etelärannikolla ja Ahvenanmaalla. Terminen talvi alkaa, kun vuorokauden keskilämpötilan katsotaan olevan pysyvästi nollan alapuolella. Ennustettavuus: Kuvaajassa on esitetty normaalin lämpötila- ja sade-ennusteen lisäksi todennäköisyys- eli ryväsennuste.

Next

Sääennuste Joensuu

Foreca sää joensuu

Aivan etelässä on päivällä suojaa, maan keskiosassa on pakkasta 5 asteen molemmin puolin, pohjoisessa on 10. Maan pohjoisosassa sää muuttuu selkeämmäksi ja pakkanen kiristyy, illalla myös maan keskiosassa. Mitä lähempänä eri tietokonelaskelmat ovat toisiaan, sitä luotettavampana voidaan ennustetta pitää. Aamulla pilvistä ja paikoin lumisateita, päivän kuluessa vähitellen poutaa ja rakoilua pilvipeitteessä. Maanantaina maan itä- ja pohjoisosassa on poutaa ja monin paikoin selkeää.

Next

15 vuorokauden ennuste Joensuu

Foreca sää joensuu

Ensi viikolla Venäjällä on paikoin jopa yli kymmenen astetta tavanomaista lämpimämpää. Kolmelle seuraavalle viikolle koko Eurooppaan ennustetaan tavanomaista lämpimämpää. Päivälämpötila on aivan etelässä sekä länsirannikolla 0. Illalla on poutaa maan eteläosaa myöten. Ryväsennuste muodostetaan laskemalla monta sääennustetta hieman erilaisin lähtötiedoin.

Next

Kuukausiennuste

Foreca sää joensuu

Sunnuntaina aamupuolella matalapaine lumisateineen liikkuu maan keskiosan yli itään, eteläosiltaan sade on vettä. Sateet yhä enimmäkseen vettä etelässä Lauhan sään mukana tulee myös sateita. Paikoin on päästy yli +9 asteeseen lännessä ja lounaassa. Muun Euroopan osalta sää on tällä viikolla laajalti keskimääräistä lämpimämpää. Myös osassa Ruotsia ja Norjaa sateita tulee tavanomaista enemmän.

Next