Elektrisk snøskuffe. Motorisert feiekost

Snøfreser: 12 modeller i test (2019)

Elektrisk snøskuffe

Lyset er plassert sånn at den kun lyser inn i utkastrøret. Muligens passer den bedre i proff sammenheng eller for foreninger, ifølge testen fra M3. Kastretningen kan styres med den ene hånden under drift, og dette er tidsbesparende i forhold til å måtte stoppe freseren for å justere utkastet. Sammen med de kraftige hjulene sørger også motoren for at freseren ikke kjører seg fast eller sklir. Den er dyrere, men det er likevel snakk om såpass små mengder i året at det vil være verdt det, ifølge ekspertene.

Next

Cotech elektrisk snøfreser

Elektrisk snøskuffe

Se etter vår garanti-logo ved produktet du har valgt for å se hva som gjelder for nettopp dette produktet. Stiga 1581 Pro er fryktelig dyr, men det er samtidig ingenting som kan stoppe den. Delvis skyldes det også den harde priskonkurransen nettbutikkene imellom. Spesielt slike som kan synes litt i grenseland for hva som er praktisk, eller i det hele tatt mulig, med en mobil strømkilde. I tillegg starter en elektrisk drevet snøfreser som regel når den skal, og krever mindre vedlikehold enn en snøfreser med forbrenningsmotor. Den har en roterende valse med en gummiprofil som samler, trekker inn og kaster ut snøen.

Next

Kubota L345 Tractor

Elektrisk snøskuffe

Med sin kraftige motor har Snow Line 700 ingen problemer med å kaste mye snø langt avgårde. Hvorfor Cotechmaskinen har så små hjul når vi opplevde hvor mye bedre de store hjulene på Ryobien var, er en gåte. Lykten kan imidlertid ikke slås av. Derimot klarer den for eksempel opp til 2 decimeter tørr snø uten problemer og uten at det påvirker batterilevetiden nevneverdig. Les også: Ettersom snøfreserne kun er testet én gang vil dette også ha innflytelse på resultatlista. Det handler ikke kun om fysisk styrke, men bare et lite puff gjør at den akselererer skikkelig.

Next

Snøfreser: Er du lei av å måke snø?

Elektrisk snøskuffe

Hjul er derimot vanligst, det er billig og fungerer godt på is ettersom man kan sette på kjetting. Generelt bekymrer vi oss for produktets levetid i områder der den må brukes mye hver sesong. Bruksområdene er de samme som for den lille modellen, men med denne klarer du å håndtere noe større arealer. Hovedregelen er at fotgjengere skal unngå å måtte gå i veibanen for å komme seg frem. Fordi Snow Line 700 har en svært høy maskinvekt, kreves det noe styrke for å gjøre skarpe svinger med den. I stedet la den igjen et tynt snølag.

Next

TEST: Elektriske snøskuffer

Elektrisk snøskuffe

Den kan håndtere opptil fem desimeter tørr snø uten merkbar påvirkning på motoren. Freseren er imidlertid lett å manøvrere og har beltedrift, slik at den tar seg enkelt fram. Denne gangen med en batteridrevet snøfreser, og vi var om mulig enda mer skeptisk. Samtidig gir elektrisk drift også mange fordeler. Samtidig gjør servokontrollen det lettere å rotere snøfreseren. Hvis du kan oppbevare den godt beskyttet mellom øktene, spiller byggekvaliteten mindre rolle, og du har kraften når den trengs. Du slipper problemer som eksosgass, bensinhåndtering og kalde motorer som ikke vil starte.

Next

ATV

Elektrisk snøskuffe

Med sin 1,8 kW store motor har ikke Cotech-maskinen noe kraftproblem. En batterikapasitet på 5 Ah rekker dessverre ikke til særlig mye måking. Denne tilnærmingen gjenspeiler virkeligheten bedre enn laboratorietester. Pluss for at den kan gires i fart, og lyset er også veldig bra. I det andre trinnet kastes den oppløste snøen vekk.

Next

Test av 12 snøfresere: Måk snø i en fei med en snøfreser

Elektrisk snøskuffe

Bensindampen er innenfor rimelighetens grenser, men kan likevel bli betydelig. Om du kjenner til andre, nye tester, gjerne. Når det gjelder kvaliteten klarer ikke freseren å overbevise helt, da det er mye skrangling. Den relativt lave vekten gjør det også vanskeligere å jobbe seg gjennom skare og dyp, hard snø. Har det for eksempel falt to decimeter snø og du skal ta brøytekanten etter dette, henger ikke maskinen med. Prøv vårt tinesalt som smelter is og snø for trapper og der du trenger det, slik at du holder deg på beina hele vinteren! M53s forbrenningsmotor er utvilsomt sterkere enn snøfresere med elektrisk motor, men forskjellen er moderat. De passer best til måking foran inngangsdører, i trange passasjer og til terrasser.

Next

Elektrisk spade

Elektrisk snøskuffe

Og er det snakk om større områder, så vil nok en liten bensindrevet freser være bedre. Etter dette er batteriet fortsatt ikke helt tomt, men orker samtidig ikke forsyne motoren fullt ut, så det er derfor bedre å lade opp batteriet på nytt før neste økt. Utkastet kan imidlertid vandre noe, og snøen ender da ender opp på feil sted. Valsen ville nok slite seg til riktig arbeidsdiameter etterhvert, men vi opplevde at snøbanen gjennom maskinen var litt for høy for underlaget og at mye snø ble blåst under maskinen der vi hadde kjørt. I motsetning til i en totrinns hvor spiralformede valser trekker snøen inn mot sentrum hvor en vifte tar tak i den og blåser den av gårde med stor hastighet. Er du ute i god tid før det har kommet for mye snø, er den på mange måter bedre enn en bensinfreser. Til snørydding i oppkjørsel og mindre gårdsplasser kan en bred snørydder være nok og mest praktisk, mens en snøfreser bør vurderes til større områder, eller om du ønsker å spare ryggen.

Next