Dikt om mor. Dikt jeg er glad i

Dikt om mamma

Dikt om mor

Hørte knepp i hovleddene på gampen, og pusten, forunderlig het mot det våte graset, men dyrekroppen gikk i ett med mørket og himmelen raslet av flaggermus. Kvinnen fantes, men aldri moren. Står i det hvite suset og lokker snøvåte ord heim fra skogen. Ja, jeg levde mange dikt aleine der oppi Børrudskogen. Haldis Moren Vesaas 1907—1995 er en av våre kjæreste lyrikere. Jeg ligger her fylt av ydmyk takk for denne hellige stund. Jeg sitter og ser på fnuggenes uendelig mjuke fall skrått over brystet til en dompap som lyser med sitt lille liv i bjørka utenfor mitt vindu.

Next

Dikt til mamma

Dikt om mor

Om steinstøv i lungene, ødelagte ryggvirvler, muskler slitt løs fra festet, barn som gråter etter brød, morgendagens truende ansikt på ruten … Dere er bare matleie. Lykke var det, stolthet edel og sky som linjene i kronhjortens hode, som sviktet i panterens steg. Linnéa ringer til messe med lydløs klokkeslag. Du drømmer menneskemening inn i duft og sus. Hipp hipp hurra, ønsker deg en super bursdag! Uten kråker kraksende på hestelorten langs tømmerveger over mørknende sjø-is om våren. Et traneskrik går vilske i skogen, der lukter blod og is i vinden, — du er så higende nær ei lykke at hele atlanterhavet av sorg i verden skiller deg fra den.

Next

Dikt til morsdagen

Dikt om mor

Et vanvidd av hvithet martrer ditt nedsnødde blikk. Det er «Å vera i livet» som kom ut i samlingen I ein annan skog fra1955. Det var han, den ukjente soldat. Slik som denne vesle villanda må du forsøke. Sett deg i kanten av ei glenne i skogen en kveld når jorda synger en minnemesse av gras over sine døde — lån øynene til en trekkfugl som flyr i midnattens blå time tvers over Orion. I trogent strev med tusen ting i stue fjøs og kvé, du sleit din gylne giftering så tynn som lauv på tre. Jeg la dem i bakken med kaldt stål og holdt mitt vemod i sjakk med et snusbrónt tømmerhogger-flir.

Next

Sitater om mamma

Dikt om mor

Et dikt om hvordan det er å miste familien sin. Ikke svingende lyskastere i vakttårnet, men tynnslipte blikk bakom gardinet. Det er som en kvast linnea varsomt holdt i en kvaesvart tømmerhogger-neve. Men menneskene møtes på veiene og løfter tappert sine nakne ansikter mot hverandre. Vi filer sløge sager og sputter snus på snø. Det var den natta min angst for døden døde.

Next

Dikt til mor

Dikt om mor

Et ansikt av stumhet stengt, bortvendt med himmelens lys over pannen. Et fugleskrik som ei spe flamme på bunnen av skumringen og himmelen full av grå lyd et bladløst sus som om alle de døde hvisker med morken tunge: — Ingenting … Ingenting … Ingen … Jeg griper tak kring livet mitt. Det har faktisk hendt at Den fortapte har låst seg inn i himmelen med nøkkelen til helvete. Fine navn, fremmede navn her midt i ei forhenværende norsk gråsteinsgrend hvor vekstene engang hette finnskjegg, haralabb og tjyrublom. Jeg står stille lange stunder, tar livet inn over meg, snakker høgt ved meg sjøl slik vanen min er blitt her i ensligheten. Den skinner, blankslitt av talløse hogg i hard ved: Ei morgensky på himmelen skrider som en hvitvinget engel gjennom stålet, midt på øksvigget sitter en snegl glinsende svart av nattedogga.

Next

Dikt om mamma

Dikt om mor

Du styrer og du steller, slår til når det gjelder, du er ikke sparsommelig med å gi ros, og når vi har vært flinke venter alltid en kos. Et dikt jeg skrev når gutten jeg var forelsket i tok livet sitt. Min mor er 60 r denne mneden, og jeg skal lage et personlig kort til henne, med et dikt p. Om å miste noen man er glad i. Har du mon vinglet deg inn i landet på andre siden? Selv skyggen din har forlatt deg. Blir til forandres blir til umerkelig uavlatelig mens stormgule horisonter tenker en umenneskelig form.

Next