Den stora älgvandringen karta. Ny TV

Följ den stora älgvandringen i realtid på Yle Arenan!

Den stora älgvandringen karta

Det är alltså detta som jägare dras till. Älgarna vinterbetar vid kusten men drar sig upp mot fjällen för att sommarbeta. Dagarna upplöses till ett tillstånd. De vet att kamerorna finns där. Vägunderhåll, jordbruk och skogsbruk påverkas.

Next

Stora älgvandringen gör succé

Den stora älgvandringen karta

Folk verkar gilla det, det verkar verkligen så. Bofinkens ljudliga sång hörs nästan över allt om våren. Till tittarnas glädje förlängs nu programmet till på söndag. Öarna i älven är taggiga av barrskog. Flak krockar, snurrar runt och far vidare. Älgens hörsel -och luktsinne signalerar människa på lång väg och älgen tar därmed till flykten. En, två, tre, fyra, fem, sex, sju.

Next

Ny TV

Den stora älgvandringen karta

Eller när korpen slår sig ner på näset för att dricka och tvätta fjädrarna. Det kommer att kännas tomt när kamerorna stängs av. I några sekunder uppstår ett lysande skimmer kring deras gestalter. Tv:n står på som ett panoramafönster mot skogen när tre älgar vandrar in i bilden och stannar kvar. Det är Irenes älgobservationer och finns med i studioprogrammet som sänds på torsdagar. Tidigt en morgon när solen skiner kliver älgarna ner i älven och tar sig ut mot udden. Om allt går som planerat, så kan också du ta del av den stora älgvandringen.

Next

Den stora älgvandringen.

Den stora älgvandringen karta

Uppifrån ser det ut som stora råttor forsar fram, men det är älgar. Bladen är omvänt hjärtlika bladen viker ihop sig när det blir kväll, men också när det regnar. Jag känner mig också utvald när bävern dyker upp och går i land och börjar bearbeta sin medförda gren. Som John Bauer Direktsändningen pågår. Jag vet att jag kommer att sakna den här spännande långsamheten.

Next

Ny TV

Den stora älgvandringen karta

Väldoftande blommor men stinkande bark. Vet du vilka dina rättigheter och skyldigheter är? Det tycks ha blivit ett framgångsrecept. Finlands klimat har redan blivit tydligt varmare, speciellt på vintern. Men när något väl händer är det som att vinna på lotteri. Vi vill veta vilka förändringar du har sett i väder, snömängder, djur och natur? Men då rör det sig där nere bland träden. En radiostyrd båt och tiotusen meter kabel. Programmet finns också som podcast.

Next

Stora älgvandringen gör succé

Den stora älgvandringen karta

De innehåller oxalsyra som också finns i rabarber. Vid strandkanten som ligger på motsatt sida från där älgarna kliver i älven ligger den närmsta bebyggelsen och det är där man kommer placera två bemannade stora kameror som har som uppgift att dokumentera älgarnas strapats. Det går dagar innan den första älgen uppenbarar sig. Blomdoften är förtrollande och man kan känna igen den på långt håll. I kontakt med en tusenårig tideräkning.

Next

Följ den stora älgvandringen i realtid på Yle Arenan!

Den stora älgvandringen karta

På Svt play har de nu dygnetruntsändningar av den stora älgvandringen. När de kommer upp på torra land, skakar de av sig vattnet som hundar, i motljus. Lukten påminner lite om bittermandel. I klippet ovan berättar projektledaren Johan Erhag mer om arbetet med programmet och vad tittarnas kontakt betytt för de som arbetar med sändningen. Just när jag undrar om det verkligen är en riktig korp ger den ifrån sig sitt karaktäristiska läte.

Next

Den stora älgvandringen

Den stora älgvandringen karta

Den stora älgvandringen, måndag 15 april kl 7. Du kan följa älgarnas simmande både i direktsändning och i tre heltimmesprogram i Mitt i naturen. Trots det stora antalet älgar, är möten mellan älg och människa sällsynta. Tråkigt med drönare, tänker jag. I Finland har vi en synnerligen omfattande allemansrätt.

Next