Den edle kunsten å gi faen. Kunsten å gi faen i snapstreaks

Den edle kunsten å gi faen : en uventet tilnærming til å leve et godt liv

Den edle kunsten å gi faen

I flere tiår har vi blitt fortalt at positive tanker er nøkkelen til et lykkelig og godt liv. «En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen» sa Per Fugelli i 2009. Jeg kan ikke ta for meg alt han sier i denne boken, selv om det er fristende å reflektere over dette i de 10 neste episodene her på SinnSyn. Nettopp derfor lar han Bukowski både åpne og avslutte sin påståtte antiselvhjelpsbok med den pirrende tittelen «Den edle kunsten å gi faen». Men plutselig klarer du å snu det, sier Marianne og tar en liten pause.

Next

Den edle kunsten å gi f**n

Den edle kunsten å gi faen

Ønsker jeg å spille et sted som tok halvveis knekken på meg sist gang jeg prøvde? Et kjent selvhjelpstips sier at du bør innbille deg at du er den eneste i en forsamling som ikke er opplyst. Det er ikke en diskusjon en gang. Generasjon prestasjon Etter å ha vært en ensom norsk svale på europatouren i mange år har Marianne endelig begynt å få godt selskap fra flere norske jenter de siste par årene. Et tredje moment knyttet til motivasjon fundert i materielle gevinster, er at disse verdiene ofte overkjører andre verdier som ærlighet, omsorg og medfølelse for andre. Materiell suksess Den neste verdien som Mark Manson anbefaler oss å unngå, er materiell suksess. Ironisk nok har hennes beste sesongstart noensinne kommet i samme periode som hun har sluttet å jobbe med mentaltrener.

Next

Kunsten å gi faen

Den edle kunsten å gi faen

Jeg forventet å være med i toppen fordi jeg har spilt så bra i det siste. Kanskje derfor vi blir store oppdagere ut i verden, og inn i oss selv. Et maraton er beheftet med ganske mye smerte og ganske mange negative tanker og følelser underveis, i alle fall for de fleste av oss. Før dette lydopptaket, skal jeg gå inn i boken og nevne ett av de poengene som jeg selv synes var artig formulert og gav meg stoff til ettertanke. Når jeg svarer at jeg ikke er enig, ser de på meg som jeg er stokk dum i hodet. Man er ikke veldig høy i hatten i en sånn situasjon.

Next

Den edle kunsten å gi faen : en uventet tilnærming til å lev

Den edle kunsten å gi faen

Det tok henne lang tid å komme tilbake, og siden den gang har karrieren hennes vært en berg-og-dalbane-tur med oppturer og nedturer. Det er det jeg tjener herfra og ut året som jeg kan regne som inntekt, sier Marianne, som anslår at hun må spille inn 600 000 kroner netto hvert år bare for å dekke kostnadene for å dekke proffsatsingen. Negative følelser er en viktig del av vår følelsesmessige helse. Da er det ekstra viktig å ha hodet på rett plass. Artikkelen fortsetter under Marianne slapper av som mest når hun er ute i hagen og jobber. Pausen har gjort at hun har klart å omstille seg og starte den nye sesongen med blanke ark og ny giv. Frem til nå har premiepengene gått til å betale på gammel moro.

Next

Grått, vått og godt

Den edle kunsten å gi faen

Denne reportasjen stod på trykk i den nyeste utgaven av Norsk Golfs magasin. Verdiene våre definerer oss og påvirker vår livsførsel, livskvalitet og holdninger, og enkelte verdier kan altså gjøre livet vårt til en lang uutholdelig følelse av tilkortkommenhet og fiasko. Når vi blir sinte på noen, bør dette uttrykkes, men vi bør unngå å slå folk ned. Det er kapittelet som handler om «Verdien av smerte». I denne enormt populære selvhjelpsboken skjærer den amerikanske superbloggeren Mark Manson gjennom alt kosepratet og «nå skal vi hygge oss»-tankegangen, som har smittet det moderne samfunnet…. Artikkelen fortsetter under — Jeg tror det påvirker deg på en eller annen måte, selv om du tror at du ikke bryr deg, forteller Marianne, og nevner en europatour-turnering i Midtøsten i en av hennes tyngre perioder for et par år siden. Det er også en del av hovedargumentasjonen i mine egne bøker om selvfølelse og selvbilde.

Next

Den edle kunsten å gi faen : en uventet tilnærming til å lev

Den edle kunsten å gi faen

Poenget til Manson er at vi tar feil omtrent hele tiden, og dersom du legger din ære i å være en person som har rett, så sier det seg selv at det er et håpløst prosjekt. Marianne har gjort det til en vane å starte sesongen bra tidligere år. Hun sier utviklingen et resultat av hvor mannsdominert golfsporten er. Først når vi tør å akseptere oss selv akkurat slik vi er, med alle de feilene og usikkerhetene som utgjør oss, kan vi gjenvinne det motet og den selvsikkerheten som de fleste av oss er på desperat utkikk etter. Samtidig mener han at vi må tilstrebe å uttrykt våre følelser på en måte som representerer våre verdier.

Next