Bakad spetskål. Sojalax med bakad spetskål

Bakad spetskål med rostade pekannötter och örtolja

Bakad spetskål

Blanda med olja, soja, sesamfrön och limeskal. Ett självklart val i mörka tider. Kål är verkligen en helt fantastisk grönsak. Dela kålhuvudena från topp till rot. Moset är ju blomkålsmos förstås. Så tyvärr stämmer inte bilden helt överens med receptet.

Next

Rostad spetskål

Bakad spetskål

För alla Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Rör ihop chili, majonnäs, limejuice, vatten och salt till en sås. Rör samman ingredienserna till dressingen och skeda över medan kålen fortfarande är varm. Häll på mer vatten om det skulle behövas. Krydda kycklingen med svartpeppar, salt och citronskal. Den här rätten passar bra som ensam vegorätt med exemelvis kokt dinkel till eller som tillbehör till fläskkött, fågel eller korv.

Next

Ugnsbakad spetskål med salvia

Bakad spetskål

På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Ta eventuellt bort de yttersta bladen från spetskålen, skär sedan i kvartar och placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Recept och bild från Santa Maria. Rostad spetskål är ett gott och enkelt tillbehör. Servera den som den är eller lyxa till den enligt något av förslagen här. Och du får prata med din handlare så kan han ta hem svarta sesamfrön om du vill göra om detta.

Next

Bakad spetskål med rostade pekannötter och örtolja

Bakad spetskål

När det kommer till att ugnsbaka eller rosta är min favorit spetskålen. Fyll långpannor med spetskål och rosta på. Använd sedan samma panna till att laga spetskålen i. Den är som vitkålen rik på C-vitamin och järn. . Lägg över i en skål och sätt undan till servering.

Next

Bakad spetskål med rostade pekannötter och örtolja

Bakad spetskål

Smaka av med salt och peppar och så en klick smör på slutet. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett. Baka i mitten av ugnen i ca 25 min. Tillsätt lök, lagerblad, salvia och hönsbuljong. Men kul att du gillade det! Den blir underbart mjuk, men ändå krispig. Skär spetskålen i fyra klyftor och lägg i en ugnsfast form.

Next

Ugnsbakad spetskål med salvia

Bakad spetskål

För mer mat och recept - följ Recept. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Ica hade ej svarta sesamfrön trots stor välsorterad butik i Stockholm. Författare: Henrik Mattsson Jag är matskribent samt kock med en fil. Drizzle som olive oil in a baking dish and place the cabbage with the cut side down. Det finns så många olika sorter, och så många olika tillagningssätt som gör att de går att variera i oändlighet.

Next

Ugnsbakad spetskål med salvia

Bakad spetskål

Var inte snål med chili i såsen! Använde vanliga sesamfrön istället, gick lika bra. Spoon the dressing over the warm cabbage and toss. Spetskål blir dock ej bra att frysa. Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Håller sig några dagar i kylen och blir bara godare. Recept: I Halv åtta hos mig sätts varje vecka fyra, för varandra okända, amatörkockar på prov och turas om att bjuda varandra på middag.

Next