Aust agder bunad herre. Vi syr dame Aust

Åmlibunad herre fra Aust

Aust agder bunad herre

Belte kan være vevd på grindvev eller av sølv Sølvbeltet kan være kistebelte har fått navn fordi platen er buttet ned på alle fire sidene eller stølebelte støle er støpt og har sitt opphav i ordet støpul: gammelnorsk og betyr støpe. Støtt Arendal og omegn husflidslag når du spiller Lotto eller tipping. Du vil også finne klokker, smykker og diverse gaveartikler til barn. Damebunaden henges opp etter stroppene som er festet inne i oppluten. Dagens bunad er laget etter gamle draktplagg fra midten av 1800-tallet. Brokade, damask, sølvbånd, silketørkle, flamske og engelske klede samt sølv var ting sjøfolkene tok med seg hjem.

Next

Aust Agder Damebunad

Aust agder bunad herre

Den ene modellen av mannsbunaden, gråtrøya, er delvis rekonstruert etter gamle draktplagg fra begynnelsen av 1800-tallet. Har ikke kortterminal i Hobbystua. Vår kvalitetsgaranti gir deg den tryggheten du bør kunne forvente når du kjøper et unikt plag som skal følge deg gjennom livets små og store begivenheter En bunad fra Norsk Flid Husfliden er et unikt stykke håndverk, skapt for å vare i generasjoner. H åndvevde seler for Vest-Agder damebunad. Oklestrikk og krone danner mønster på damestrømpene. Dette gjelder også alle materialvalg. Produksjonen av hver enkelt bunad gjøres i den lokale systua som er spesialist på den bunaden du velger.

Next

Arendal og omegn Husflidslag

Aust agder bunad herre

Knappestøvel med høyt skaft er et annet alternativ. Plaggene dannet grunn-laget for vest og trøye i dagens bunad. Ønsker du å gi bunad din et eget særpreg? Program for våren 2020: Husflidsdagen lørdag 9. Ved montering sys det hemper på innsiden av bunaden i sammensyingen mellom stakk og liv. Oppluten er sydd fast i stakken. Tips til sølvpuss: Er sølvet begynt å bli mørkt, kan en vaske sølvet. For bunad Klikk for store bilder.

Next

Komplett sett (kortbukse) til Aust

Aust agder bunad herre

Vi er alene om å kunne gi en kvalitetsgaranti på våre bunader. Bruk en liten myk børste, lunket vann tilsatt noen dråper Zalo og en teskje salmiakk pr. Livet lukkes med sølvkjede i front som er tredd gjennom maljer. Her kan du booke tid: Personlig måltaking på ditt hjemsted, book tid med våre profesjonelle måltakere Etter bestilling: 1 Du får en ordrebekreftelse på mail fra oss direkte etter bestilling. Ved å følge vår måltakingsbeskrivelse med bilder, vil du enkelt kunne ta samme mål selv som i en butikk. Forkler Til Åmlibunaden kan du velge flere type forkleer. Når du kjøper en bunad hos oss, kan du være sikker på at du kjøper en original bunad.

Next

Åmlibunad herre fra Aust

Aust agder bunad herre

Kontaktinformasjon finner du under «Kontakt oss». . Vi har et stort utvalg av oppluter og forkler Bunaden Etter bruk skal bunaden luftes, børstes og henges bort i en pose av stoff ikke plast på et luftig sted. På gården Askeland i Mykland fant man både ei svart korttrøye og en småblomstret brokadevest opprinnelig brukt som brudgomsvest , som hadde tilhørt Even Paulsen Mykland. Slik blir belastningen minst på stoffet og du sørger for at bunaden holder seg pen.

Next

Hobbystua

Aust agder bunad herre

Med forbehold om endringer i programmet. Det vil si at den er laget 100% i tråd med det som til enhver tid gjelder for hver enkelt bunad. Som sølje har vi valgt er en av våre. Ryggen er pyntet med sølvbånd. Har du ikke anledning til å besøke oss i Grimstad, er du velkommen til å sende oss en e-post: ordre hellesgullogsolv. Hvitsømmen har navn som tagger, kjedekrok, valknuter og rukkekrok. Seler 21 200kr Forkle, brodert, Lin 7 900kr Sum 29 100kr Tilegg; Skjorte nupperelle 1 450kr Skjorte, orginal brodert, lin 6 200kr Hodeplagg 7 900kr Hårbøyle 890kr Jakke 16 000kr Leverer du Sølv tilkommer en merkostnad på sømmen på 250 pr maljepar, 350kr veskelås, 60kr pr knapp Stakken er i svart ullstoff med Rød og Grønn kant nederst.

Next