Antall land i europa. Land i Europa

Land i Europa

Antall land i europa

Alle disse landene er i Europa, det er derfor de er fullverdige medlemmer av Europarådet. Going enda bredere kan man inkludere landene som er del av et større land, noen ganger referert til som deltagende land. Men det er jo likevel allment akseptert i mesteparten av verden at alle disse tre faktisk er land. Landets samlede areal er på beskjedne 0,44 kvadratkilometer Til sammenligning er norges minste kommune målt etter areal, Kvitsøy i Rogaland, 6,17 kvadratkilometer stor. Noen områder — eller grupper av mennesker i et område — kjemper for selvstendighet, slik vi ser i blant annet Tsjetsjenia og Kurdistan.

Next

Hvor mange land er det i Europa?

Antall land i europa

Det er med andre ord først og fremst andre lands anerkjennelse som gjør et land til et land. Montenegro erklærte uavhengighet fra Serbia, og fikk tildelt medlemsskap i 2006 Kosovo er enda ikke medlem. De er vendt mot Europa på alle måter, kulturelt, befolkningsmessig og geografisk. Men geografisk høyrer dei til andre verdsdelar etter dei vanlegaste definisjonane, det finst sjølvsagt avvik. Jeg syntes i hvert fall den var interessant.

Next

Hovedsteder i Europa

Antall land i europa

Men etter å ha lest teksten din er jeg enig i at 198 land er et passende antall å gå ut ifra. Det er en by med enorme kontraster. . Verdens to minste land ligger begge i Europa. Sett i et flerårig perspektiv går det godt med trafikksikkerheten i Europa.

Next

Europa: Befolkning 2020

Antall land i europa

De land som har gjort det best er Hellas ned 37 % , Portugal ned 35 % og Spania ned 33 % , se figur 2. De er medlemmer av Europarådet, defineres og oppleves som europeiske, ikke asiatiske land, deltar i europamesterskap og i Eurovision Song Festival. For øvrig skiller de nordiske landene seg ut ved at de alle er på bunnen av statistikken. Israel er forresten også med i Eurovision 29. Hele områder vil være uten europeiske mennesker, språk, tradisjoner, sedvaner — eller lover. Men slike feilkilder kan uansett ikke rokke ved det totale bildet, nemlig at Europa i fravær av en aktiv politikk for overlevelse som sivilisasjon, ubønnhørlig vil bli mer muslimsk, ikke minst fordi den ikke-muslimske befolkningen samtidig synker. Verdens suverent største land målt etter areal, Russland, dekker omtrent tyve prosent av jordens landareal mer enn 44.

Next

Hvor mange land er det i verden?

Antall land i europa

Det finnes imidlertid mye å diskutere når man begynner å kikke nærmere på områder rundt omkring i verden. I Antarktis er det så kaldt at menneskene ikke kan bo der. I Norge var det 147 drepte i 2014, en reduksjon på 21 % i forhold til 2013. Sånn at hvis du skulle snakket med en amerikaner om Europa en eller annen gang så kan det hende at de rett og slett ikke vet at Norge er et land. I denne definisjonen er Storbritannia ett land - men Canada, Australia og Jamaica er selvsagt listet opp som selvstendige.

Next

BEFOLKNING

Antall land i europa

Dette gjelder særlig i små land som de ovenfor nevnte, og de gode resultatene for Malta og Luxembourg må derfor tas med et visst forbehold. Det ergrer meg skikkelig at jeg ikke husker hvem som skrev det og at jeg ikke har klart å søke det fram, for jeg husker selvfølgelig ikke alle argumentene, annet enn at det virkelig ga mening, og jeg skulle så gjerne linket til det. Kina har på sin side halvveis skilt ut to områder, Hong Kong og Macau, som egne administrative regioner med helt spesiell status. Dette er en logisk og lett forklarlig måte å telle land på, og ut fra den altfor lange tiden jeg har brukt på å google meg fram til kloke tanker om dette, ser det ut til at det er en ganske vanlig definisjon sett med norske øyne. Altså mer enn 14 ganger så stor som Vatikanstaten! Det er ingen tvil om at svaret på hvor mange land som finnes vil variere avhengig av hvem som får spørsmålet.

Next

Norge har nest lavest politidekning i Europa

Antall land i europa

Takket være dere er dette prosjektet mulig. Ville du regnet med Svalbard, Grønland, Bermuda eller Cook-øyene? Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Norge og Norden har også færrest i fengsel Eurostatrapporten viser også at Norge og Norden skiller seg klart ut på en annen viktig lov og rett-indikator, antall innsatte i fengsel pr. Storbritannia regner jeg som ett, og ikke alle de fire «landene» det inkluderer hver for seg. Norge har også, som beskrevet, hatt en imponerende reduksjon i antall drepte de seneste årene.

Next